Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ TVCG ]

16. 04. 2021. 19:54 >> 21:30
1

EKSPERTI OCJENJUJU

Očekuje se rast vrijednosti CG obveznica

Nakon reakcije i objašnjenja ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića o karakteru obraćanja Evropskoj komisiji po pitanju pomoći oko otplate kredita Exim banci, za prvu dionicu auto-puta, došlo je do smirivanja situacije na međunarodnom tržištu kapitala i uskoro se očekuje i rast vrijednosti državnih obveznica, kazao je za TVCG finansijski ekspert Gojko Maksimović. Za ekonomskog analitičara Predraga Drecuna, pad vrijednosti obveznica bio je privremenog karaktera, što nije ništa neobično kad su međunarodna tržišta u pitanju.

Da su međunarodne crnogorske obveznice prethodnih dana doživjele najveći dnevni pad vrijednosti u istoriji, javnost je prvi obavijestio direktor sektora finansijskih tržišta u Hipotekarnoj banci Gojko Maksimović. No, danas su stvari sasvim drugačije.

Da tržište uvijek reaguje na izjave državnih zvaničnika nije novina, kaže ekonomski analitičar Predrag Drecun.

Nakon pojašnjenja obraćanja Evropskoj komisiji od strane ministra finansija Milojka Spajića, perspektiva crnogorskih obveznica je vraćena u stabilno stanje.

Cijela ova situacija može se posmatrati čak i sa pozitivne strane i Crnoj Gori donijeti ekonomske koristi, kaže Drecun.

Zoran Leković, TVCG

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније