Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina business ]

12. 04. 2021. 18:40 >> 18:41
3

BOJANIĆ-MIHAJLOVIĆ

Stabilnost energetskog sistema najvažnija

Stabilnost energetskog sistema najvažnija je za dalji privredni i ekonomski razvoj, ocijenjeno ja na sastanku ministra kapitalnih invensticija Mladena Bojanića i ministarke rudarstva i energetike Srbije Zorane Mihajlović.

Bojanić je, kako je saopšteno iz Ministarstva kapitalnih investicija, sa Mihailović u Beogradu razgovarao o saradnji dvije države u rudarskom i energetskom sektoru.

“Ovo je dugogodišnja saradnja, puno projekata je već rađeno na obostrano zadovoljstvo, otvaraćemo nove. Imamo slična iskustva sa obnovljivim izvorima i puno je prostora za razvoj novih“, rekao je Bojanić.

On je kazao da je Crna Gora bogata suncem i vjetrom i da to hoće da iskoriste.

„Cilj nam je da dalje produbimo ekonomsku saradnju, jer samo energetski bogate zemlje su i ekonomski bogate i važno je da se dalje razvijamo u tom pravcu. Ovo je samo početak, spremni smo da pokrenemo mnogo zajedničkih projekata”, rekao je Bojanić.

Mihailović je rekla da je ponosna na postojeće projekte sa Crnom Gorom.

“Razgovarali smo o ekonomskoj regionalnoj saradnji, jer nema ekonomske stabilnosti niti privrednog razvoja bez stabilnosti elektroenergetskog sistema, a bilo je riječi i o našoj saradnji u visokonaponskoj mreži, izgradnji Transbalkanskog koridora, koji smo mi započeli“, navela je Mihailović.

Prema njenim riječima, razgovarano je o izgradnji hidroelektrane za koju se trenutno radi projektno-tehnička dokumentacija, ali i o tome na koji način mogu da imaju još bolju saradnju u obnovljivim izvorima energije, o otvaranju poglavlja i reformisanju preduzeća.

„Danas smo dogovorili da formiramo operativne timove koji će našu saradnju pretočiti u realizaciju, od čega će građani obije države imati koristi. Ponavljam, stabilnost energetskog sistema je broj jedan za dalji razvoj”, rekla je Mihailović.

Bojanić i Mihailović su potpisali Memorandum o razumijevanju i saradnji u oblasti energetike i rudarstva između ministarstava Srbije i Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније