Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

11. 04. 2021. 21:08   >>  12. 04. 2021. 08:52 3

RADOVIĆ

"Žele da diskredituju mene i rukovodstvo IRF-a"

Izvršna direktorica Investiciono - razvojnog fonda Irena Radović saopštila je kako nije tačno da ASK-u nije prijavila mjesečna primanja na novom radnom mjestu i ocijenila da su takve tvrdnje nastavak napada u cilju njene diskreditacije i pritiska na novo rukovodstvo IRF-a.

Ona je reagovala na pisanje Pobjede da nije prijavila kolika su joj mjesečna primanja na novom radnom mjestu.

"Zlonamjerni su navodi da ASK-u nijesam prijavila primanja koja ostvarujem u IRF-u, s obzirom da u momentu podnošenja izvještaja 28.01.2021. godine, nijesam prihodovala nijedan cent od IRF. Suprotno vašim navodima, plata za januar iznosila je 1.788,61 eura, a za mart 3.130, 07 eura, sve u skladu sa važećim aktima IRF-a. Po stupanju na dužnost izuzela sam sebe iz plaćenih odbora IRF u kojima je bio prethodni izvršni direktor. Ali, kao što se “Pobjeda” nije na način propisan novinarskom etikom i standardima bavila aferom Abu Dabi u kojoj su građani Crne Gore oštećeni za desetine miliona eura, tako nije konstatovala ni tu činjenicu, niti onu da je novo rukovodstvo IRF ukinulo bonuse na osnovu kojih je prethodnih godina menadžment IRF prihodovao u pojedinačnim slučajevima na desetine hiljada eura, što je dostupno u imovinskim kartonima ASK-a", navodi Radović u saopštenju.

Tvrdi i da nije tačno ni da nekadašnjoj Komisiji za utvrđivanje konflikta interesa nije prijavila zaradu koju sam imala kao ambasador Crne Gore u Francuskoj, niti je tačno da je kao viceguvernerka Centralne banke Crne Gore, uz osnovnu platu imala dodatak od 1384 eura u Savjetu za fiskalnu stabilnost, tijelu koje ne postoji. 

"Zlonamjerni su i navodi o procesima za nezakonito razrješenje i mobing protiv guvernera CBCG. Već više od šest mjeseci čekam presudu Višeg suda za mobing protiv guvernera CBCG, iako je zakonski rok za odlučivanje 60 dana, dok je tužba za nezakonito razrješenje pred Ustavnim sudom. Podsjećam da je dva puta Osnovni Sud u Podgorici, presudama poništio kao nezakonitu Odluku Skupštine o mom razrješenju sa funkcije viceguvernerke CBCG uz podsjećanje na presude gdje se navodi kako je prijedlog guvernera Žugića za moje razrješenje bio „pravno neodrživ“, te navodi u njemu "apsolutno neodređeni, paušalno dati, nekonkretizovani i bez ijednog pravno relevantnog dokaza“, te u krajnjem očigledno neistiniti, uključujući segment oko lažne krivične prijave protiv mene, koja je nesporno i pravosnažno odbačena", poručila je Radović.

Dodaje kako je svu ušteđevinu stekla radeći za crnogorske i međunarodne organizacije, iz redovno prihodovanih zarada i od nasljedstva nakon smrti majke.

"Ovakvi iskonstruisani navodi i naručeni tekstovi neće ni najmanje omesti u opredjeljenju da novo rukovodstvo nastavi da razobličava sve nezakonito i po instituciju štetno, kao ni u dosljednom sprovođenju ekonomske politike Vlade Crne Gore", zaključila je Radović.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније