Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

11. 04. 2021. 14:25 >> 14:25
6

MILATOVIĆ

"Samo desetak zemalja imalo veći ekonomski pad"

Po podacima MMF-a objavljenim prošle sedmice, Crna Gora je i zvanično imala najveći ekonomski pad u Evropi u 2020. godini, od nevjerovatnih 15,2 odsto, saopštio je na Tviteru ministar ekonomskog razvoja Crne Gore Jakov Milatović.

"Samo je desetak uglavnom ostrvskih zemalja u svijetu, poput Maldiva, Arube, Sv. Lucije, Barbadosa, Bahama, imalo veći pad", naveo je Milatović.

Jedan od razloga tolikog pada, kako je kazao, bila je i odluka tadašnje politike da zatvori granice u toku ljeta, prije svega prema zemljama regiona.

"Vođeni tim iskustvom, ove godine gosti iz regiona uz otvorene granice biće više nego dobro došli", dodao je Milatović.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније