Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina biznis ]

10. 04. 2021. 12:50 >> 13:03

PKCG

Perović predsjednik Koordinacionog odbora za kvalitet

Profesor Milan Perović, doajen i utemeljivač filozofije kvaliteta u Crnoj Gori, imenovan je za predsjednika Koordinacionog odbora za kvalitet Privredne komore (PKCG), koji je konstituisan u petak.

Iz PKCG su saopštili da su verifikovani i mandati 31 članu Odbora, odnosno predstavnicima renomiranih kompanija, Ministarstva ekonomskog razvoja, institucija infrastrukture kvaliteta, akademske zajednice i nevladinog (NVO) sektora.

Za zamjenika predsjednika Koordinacionog odbora izabran je Aleksandar Vujović iz Centra za kvalitet Mašinskog fakulteta, a za sekretarku Marga Koković iz Sektora za obrazovanje i kvalitet PKCG.

Perović je kolegama iz Koordinacionog odbora kazao da su članovi najznačajnijeg tijela, čiji je zadatak razvoj i njegovanje kvaliteta u Crnoj Gori.

"Kvalitet je iznad svake politike. Moramo biti svjesni uloge koju imamo i postati jedno vrlo aktivno tijelo“, poručio je Perović.

On je najavio da će preko Odbora, između ostalog, inicirati aktivnosti za unapređenje zakona koji se odnose na rad i položaj institucija infrastrukture kvaliteta, kao i uspostavljanje nacionalne nagrade za kvalitet.

"To je praksa razvijenih država svijeta i preduslov da laureati budu u konkurenciji za Evropsku nagradu kvaliteta“, naveo je Perović.

Na sjednici je konstatovana potreba usvajanja misije i vizije Koordinacionog odbora, uključenja predstavnika javne uprave, prije svega lokalnih samouprava, kao i predstavnika NVO sektora iz oblasti zaštite životne sredine u njegov rad, ispitivanja mogućnosti za organizovanje obuka iz oblasti bezbjednosti hrane i turističkih objekata u susret sezoni, kao i rada na promociji potrebe da se akredituje što više mikrobioloških laboratorija.

Odluku o obrazovanju Koordinacionog odbora za kvalitet donio je Upravni odbor PKCG 1. marta. Koordinacioni odbori predstavljaju posebne oblike organizovanja i rada koji razmatraju pitanja od značaja i zajedničkog interesa za više oblasti privrede i pojedinih privrednih grana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније