Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Dan ]

08. 04. 2021. 06:27   >>  06:28 1

RESOR SPAJIĆA

Država će se privremeno finansirati i u aprilu

Ministarstvo finansija, na čijem čelu je Milojko Spajić, donijelo je rješenje o privremenom finansiranju za april, potvrđeno je Danu iz tog resora.

Rješenje o privremenom finansiranjuće narednih dana biti objavljeno na sajtu Ministarstva finansija.

Država će se privremeno finansirati sve dok Skupština ne usvoji Predlog zakona o budžetu za 2021. godinu, koji je od 31. marta u skupštinskoj proceduri.

Prema informacijama Dana, Prijedlog zakona o budžetu će se na dnevnom redu parlamenta naći najranije krajem aprila.

"Prema poslovniku Skupštine, predlog zakona koji je dostavljen Skupštini predsjednik Skupštine upućuje poslanicima i nadležnim odborima, a isti se objavljuje na veb-sajtu Skupštine. Predlog zakona ne može se staviti na dnevni red sjednice Skupštine prije isteka roka od 15 dana od dana dostavljanja poslanicima, osim ako poslovnikom nije drukčije određeno. Predlog zakona, prije razmatranja na sjednici Skupštine, razmatraju nadležni odbori (Zakonodavni odbor i matični odbor). Ako su predlogom zakona obuhvaćena pojedina pitanja koja suu nadležnosti i drugih odbora, predlog zakonau pogledu tih pitanja mogu razmatrati i ti odbori. Odbori koji su, pored matičnog, razmatrali predlog zakona dostavljaju svoje mišljenje matičnom odboru, vodeći računa o roku kako bi taj odbor mogao razmotriti njihovo mišljenje", kazali su za Dan iz Skupštine.

Predsjednik Odbora za ekonomiju Vladimir Joković rekao je da će danas dogovoriti kada će biti zakazana sjednica odbora na kojoj će se raspravljati o budžetu.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније