Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Mina biznis ]

07. 04. 2021. 10:54 >> 11:06
3

OVE GODINE

MMF: Crnogorski BDP će rasti devet odsto

Crnogorska ekonomija bi, prema novim prognozama Međunarodnog moentarnog fonda (MMF), u ovoj godini trebalo da ojača devet odsto.

MMF je u oktobru prošle godine prognozirao rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) od 5,5 odsto.

U novom aprilskom izdanju MMF-a, Globalni ekonomski izgledi, u koji je agencija Mina-business imala uvid, navodi se da bi BDP u narednoj godini trebalo da ojača 5,5 odsto.

Stručnjaci MMF-a u izvještaju procjenjuju rast crnogorske ekonomije u 2026. godini od tri odsto.

Pad BDP-a u prošloj godini iznosio je 15,2 odsto.

MMF je za ovu godinu prognozirao rast BDP-a i ostalih država regiona. Rast BDP-a Srbije i Albanije prognoziran je na po pet odsto, Hrvatske 4,7 odsto, Kosova 4,5 odsto, Sjeverne Makedonije 3,8 odsto i Bosne i Hercegovine (BiH) 3,5 odsto.

MMF je takođe podigao procjenu rasta globalne ekonomije za ovu godinu na šest odsto u odnosu na januarsku prognozu od 5,5 odsto.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније