Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Autor: RTCG Portal ]

07. 04. 2021. 08:31   >>  10:27 4

KATIĆ OPTIMISTA

Možemo ostvariti 50% sezone iz 2019.

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić kazao je da je optimista da će predstojeću ljetnju turističku sezonu dočekati bolje nego prošle godine, kad su bile zatvorene granice.


"Ostane li ovakva situacija, makar kad su u pitanju granice i kad je u pitanju region, optimista sam da bi mogli ove godine doći do projekcije od 50 odsto u odnosu na 2019. godinu. Ako se to ne desi, neće biti dobro", rekao je Katić u Jutarnjem programu TVCG.

Kad je riječ o pripremama za sezonu u Herceg Novom, on kaže da se spremaju kao da će ona početi već sljedećeg mjeseca.

"Puno smo uradili i na promociji Herceg Novog u regionu i na ruskom tržištu, tako da očekujemo da sa tog tržišta dođe značajan broj turista, bude li sve u redu s pandemijom", kazao je Katić.

Govoreći o epidemiološkoj situaciji u gradu, podsjeća da su prije samo mjesec dana imali loše stanje, ali da su zajedničkim koracima smanjili broj zaraženih.

"Zaključavanje u Herceg Novom je dalo rezultata. Kad saberemo i vidimo koliko je smanjen broj pozitivnih, možemo da kažemo da smo postigli dobar rezultat", istakao je Katić, navodeći da je važno da se ljudi ne opšutaju i da se pridržavaju propisanih mjera.

Vakcinacija, kaže on, ide predviđenom dinamikom.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније