Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina ]

05. 04. 2021. 20:45 >> 20:51

GOLUBOVIĆ U BARU

"Solidarnim djelovanjem ublažiti posljedice požara"

Vlada, Opština Bar i Privredna komora (PKCG) treba solidarno da djeluju kako bi se ublažile posljedice požara po poslovanje barskih kompanija Cerovo i Femić, poručio je predsjednik PKCG Vlastimir Golubović.

Iz PKCG saopšteno je da su Golubović, predsjednik Skupštine te asocijacije Vojo Banović, predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević i predstavnik Vlade Filip Adžić obišli danas lokaciju požara u kom je izgorio skladišni objekat preduzeća Femić, čiji je zakupac kompanija Cerovo.

“Golubović je istakao neophodnost da se solidarno djeluje sa nivoa Vlade, Opštine i Komore kako bi se ublažile posljedice požara po poslovanje tih uspješnih barskih kompanija”, navodi se u saopštenju.

On je kazao da PKCG uvijek brzo reaguje u ovakvim situacijama.

“Već sjutra ćemo sazvati Upravni odbor PKCG i donijeti odluku o podršci koju ćemo uputiti kompanijama Cerovo i Femić, te uputiti preporuke Vladi, lokalnoj samoupravi i osiguravajućim društvima kako bi im se što prije pomoglo”, najavio je Golubović.

On je istakao da je privreda već u teškoj situaciji zbog pandemije COVID-a 19 i da ovakve vanredne okolnosti predstavljaju dodatno opterećenje.

Vlasnik kompanije Cerovo, Goran Đurović, kazao je da su pretrpjeli ogromnu materijalnu štetu.

“Objekat, materijal i zalihe koje su bile u njemu potpuno su izgorjeli. Visina materijalne štete ostaje da se utvrdi, ali su prve naše procjene da je riječ o iznosu koji nije manji od 600 do 700 hiljada eura”, rekao je Đurović.

On je kazao da je uvjeren da pretrpljena šteta neće dovesti do otpuštanja zaposlenih, kojih je 300 u kompaniji Cerovo.

“I Cerovo i Femić su stabilne kompanije i sigurno ćemo se oporaviti jer smo tokom 30 godina postojanja prebrodili brojne krize”, dodao je Đurović.

Adžić je istakao da je sa velikim žaljenjem primio tešku vijest za privredu Bara, ali i Crne Gore i poručio da je to situacija u kojoj moraju svi iskazati jedinstvo u odgovoru na takve udare na privredu.

“Mi ćemo sa nivoa Vlade, u skladu sa zakonskim mogućnostima, pokušati da ubrzamo procedure za podršku, eventualne kreditne olakšice i pomognemo oporavak tih kompanija”, rekao je Adžić, ističući podršku Vlade cijeloj crnogorskoj privredi pogođenoj pandemijom.

Raičević je kazao da je ovo veliki udarac za kompanije Femić i Cerovo u trenutku kada se bore za očuvanje poslovanja u uslovima pandemije.

“Kroz koordinirano djelovanje sa Vladom i PKCG nastojaćemo da ublažimo posljedice požara po poslovanje kompanija koje su tokom 30 godina među najvećim u Baru”, rekao je Raičević.

On je dodao da je čuvena barska solidarnost još jednom došla do izražaja.

“Zahvaljujemo Službi zaštite Bara na brzoj reakciji, ali i njihovim kolegama iz Ulcinja i Petrovca”, zaključio je Raičević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније