Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

24. 03. 2021. 10:27 >> 14:03
5

RAKOČEVIĆ

"Otkazivanje učešća na EXPO u Dubaiju novi skandal Vlade"

Odluka Vlade Crne Gore, da otkaže učešće na međunarodnom događaju EXPO u Dubaiju, još jedan je neodgovoran potez Krivokapićeve vlade koji će imati dalekosežne posljedice po reputaciju naše države, smatra član Predsjedništva i poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore Nikola Rakočević.

Rakočević upozorava da će naša ekonomija i privreda imati značajnu štetu od ovog, kako je kazao, neodgovornog i nediplomatskog poteza.

"Jer Crna Gora i Ujedinjeni Arapski Emirati imaju izuzetno dobre ekonomske odnose, na čijem uspostavljanju i njegovanju se vrijedno i predano radilo", kazao je Rakočević.

On navodi da je EXPO prilika da se naša država predstavi turističkom tržištu, ali i da ponudi svoje brojne investicione mogućnosti, koje, kkao je kazao, Crnoj Gori u posljednjih petnaest godina donose veliku ekonomsku korist, kroz izgrađivanje novih turističkih i drugih kapaciteta, otvaranje novih radnih mjesta i privlačenje visoko platežnih turista.

Kvalitetne investicije su, kaže Rakočević, i prilika za uvoz znanja i jačanje konkurentnosti crnogorske ekonomije, što očigledno nije u fokusu sadašnje Vlade.

"Ovako neozbiljan odnos prema globalnom događaju na kome će se predstaviti 190 zemalja, može biti objašnjen beznadežnim neznanjem ili lošom namjerom - da se državi napravi šteta i prepusti tržište drugim državama, čemu smo do sada već svjedočili", kazao je poslanik DPS-a.

"Uz činjenicu da ova Vlada za četiri mjeseca nije predstavila Plan i programa rada, da nema budžet, da je stihiji prepustila širenje koronavirusa, a građane sluđuje kontradiktornim informacijama o epidemiološkoj situaciji, informacija o otkazivanju učešća na prestižnom svjetskom događaju, koji bi Crnoj Gori donio promociju i konkretnu ekonomsku korist, samo je kap u čaši koja je već odavno puna", zaključio je Rakočević.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније