Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

15. 03. 2021. 09:15 >> 09:18

VUJOVIĆ

"Radimo predano na zaštiti potrošača"

Ministarstvo ekonomskog razvoja snažno i predano radi na sprovođenju zaštite potrošača u Crnoj Gori, kao i na jačanju administrativnih kapaciteta za uspješno sprovođenje potrošačkog zakonodavstva, istakla je načelnica Direkcije za zaštitu potrošača u Ministarstvu ekonomskog razvoja Jasna Vujović, a povodom 15. marta, Međunarodnog dana potrošača. Zakoni koji su već na snazi, kako je dodala, usklađeni su sa EU direktivama.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, Vujović je naglasila da je prošle godine stupio na snagu Zakon o izmjenama i dopuna Zakona o zaštiti potrošača kojim su u zakonodavstvo u potpunosti transportovane direktive EU o pravima potrošača i direktiva o alternativnom rješavanju potrošačkih sporova.

Napomenula je da će Vlada Crne Gore za posljednji kvartal 2021. godine u svom programu imati prijedlog Zakona o upravljanju otpadom kojim je predviđeno ograničavanje upotrebe i zabrana upotrebe određenih plastičnih proizvoda, te se na taj način i Crna Gora pridružuje ovom globalnom pokretu - zabrani upotrebe plastike i plastičnih proizvoda koja je ujedno i ovogodišnja tema Potrošačke internacionale.

"Ministarstvo ekonomskog razvoja je kreiralo i pokrenulo aplikaciju 'Potrošač' putem koje, na brz i jednostavan način, mogu prijaviti kršenje prava potrošača Upravi za inspekcijske poslove i Ministarstvu ekonomskog razvoja, Direkciji za zaštitu potrošača i poziva sve građane i građanke koji su korisnici pametnih uređaja, da se putem ove aplikacije informišu o svojim pravima kao i da prijave sve nepravilnosti prilikom kupovina roba i usluga", navodi Vujović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније