Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Nova M ]

11. 03. 2021. 19:14   >>  19:15 8

ŠĆURIĆ SAOPŠTIO

Nerealno da "ToMontenegro" krene od ljeta

Nerealno je očekivati da nova nacionalna avio kompanija “ToMontenegro” počne sa radom do početka ljetnje turističke sezone, kaže za Novu M vazduhoplovni analitičar Alen Šćurić. Poručuje i da neće biti lako doći do slotova te da će od strategije kompanije zavisiti lista destinacija prema kojima će letjeti avioni domaće aviokompanije.

"Nova crnogorska avio kompanija još nije dobila određene dozvole pa je i nerealno da avioni počnu da lete prije predstojeće ljetnje sezone", kaže vazduhoplovni analitičar Alen Šćurić. Za dobijanje svih dozvola neophodno je minimum tri mjeseca.

"Pa nije realno, kompanija još uvijek ne zna ni koliko će aviona imati, ni koliko će zaposlenih imati, ni koje linije će letjeti. To sve skupa je veoma kasno već sada su karte trebale biti u prodaji ako ne želite da vam kompanija od starta stvara gubitke", kazao je Šćurić.

U novoj kompaniji smatraju da će prilično lako doći do novih slotova. S druge strane stručnjaci misle da to nije moguće jer da bi se dobili određeni slotovi potreban je duži vremenski period.

"Pa to je jedna od stvari na koje sam ja ostao zatečen i rekao sam da postavljam veliko pitanja nad stručnošću kompanije ako takvu izjavu daju. Dakle to je apsolutno neistina do nekih slotova je užasno teško doći na većini velikih aerodroma gdje je letjela prije Montenegro, i vjerujem gdje će letjeti nova kompanija do slotova je enormno teško doći, slotovi se gotovo ne mogu dobiti", dodao je Šćurić.

Iz “ToMontenegra” su nedavno saopštili da će analizirati tržište pa će tek onda donijeti odluku na koje destinacije će prvo letjeti. No, gotovo je izvjesno da će se prvo ići na onu najisplativiju destinaciju, a to je Srbija.

"Pa gledajte Srbija je svakako nešto gdje su se stvarali novci, ali u međuvremenu Air Srbija nije čekala nego je preuzela tržište ona sada ima količinu frekvencija koje su više nego dostatne i na kojima nema mjesta za nove kompanije", kazao je Šćurić.

Što se tiče ostalih destinacija poput Franfurta, Beča i Ciriha, Šćurić kaže da će to zavisiti od strategije kompanije.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније