Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

11. 11. 2013. 17:02 >> 17:02
3

UGOVOR

Uskoro ukrajinska čokolada sa Cetinja

Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji, koji predviđa uspostavljanje pogona ukrajinske kompanije Montelor, odnosno otvaranje fabrike za proizvodnju čokoladnih artikala u biznis zoni u gornjem Obodu, potpisan je danas na Cetinju.

Ugovorom je predviđeno da, u okviru biznis zone u gornjem Obodu, bude otvorena fabrika za proizvodnju čokoladnih artikala, što će, kako je saopšteno, rezultirati sa 53 novootvorena radna mjesta u Prijestonici.

Ugovor su potpisali gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović, stečajni upravnik Oboda Nikola Vujačić i izvršni direktor kompanije Montelor Rastislav Karandeyev, a događaju su, između ostalih, prisustvovali i ministar ruralnog razvoja i poljoprivrede, Petar Ivanović i ambasador Ukrajine u Crnoj Gori, Oksana Sljusarenko.

Bogdanović je, kako je saošteno iz njegovog Kabineta, poželio dobrodošlicu ukrajinskim investitorima, navodeći kako je riječ o još jednom dobrom primjeru implementacije stimulativnih mjera koje je Prijestonica početkom godine ponudila zainteresovanim privrednicima.

“Posebno mi je drago što će danas potpisani ugovor, shodno biznis planu kompanije Montelor, rezultirati sa 53 nova radna mjesta, a što potvrđuje da je riječ o primjeru dobre i održive investicije”, rekao je Bogdanović.

Karandeyev je zahvalio gradskoj upravi na podršci koja je rezultirala potpisivanjem ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji, prenosi Mina business.

“Današnje potpisivanje predstavlja krunu naših dosadašnjih zajedničkih aktivnosti, a prije svega trasira naš predstojeći rad na uspostavljanju fabrike u gornjem Obodu”, kazao je Karandeyev.

Ivanović je rekao da je zadovoljan time što je dolazak Montelora na Cetinje jedan od konkretnih rezultata nedavne posjete delegacije crnogorske Vlade Ukrajini.

“Naša delegacija nedavno je boravila u Ukrajini, a jedan od razgovora sa njihovim privrednicima bio je vezan upravo za ovu investiciju. Svako radno mjesto je bitno, zbog čega ovakve i slične investicije dodatno dobijaju na značaju”, rekao je Ivanović.

Prema planovima kompanije Montelor, već narednih dana slijedi početak rekonstrukcije hale u kojoj će djelovati buduća fabrika. Početak rada, shodno predočenom planu, slijedi za četiri mjeseca.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније