Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

11. 11. 2013. 14:33 >> 14:36

PRODAJA KAP-A

Izvještaj o imovini ove sedmice

Izvještaj o procjeni imovine Kombinata aluminijuma trebalo bi da bude završen ove sedmice, nakon čega bi se stvorili uslovi za raspisivanje oglasa za prodaju.

Iz Instituta računovođa i revizora Crne Gore, koji procjenjuje vrijednost imovine KAP-a, kazali su agenciji Mina-business da je rok za završetak izvještaja 20 dana od dostavljanja potrebne dokumentacije.

"Dokumentacija je u radnom obimu dostavljena 25.oktobra, što povlači da bi rok za dostavljanje izvještaja o procjeni trebalo da bude 15. ili 16. novembar", rekao je izvršni direktor IRRCG, Rade Šćekić.

On je dodao da je Institut, u cilju izrade procjene, sklopio ugovor o angažovanju Slobodana Perovića kao rukovodioca stručnog tima.

Stručni tim, pored Perovića i Šćekića, koji su diplomirani ekonomisti, čine diplomirani građevinski inženjer Marko Radunović, dilomirani mašinski inženjeri Miodrag Bulatović i Rade Pupović, kao i saradnici dilomirani ekonomisti Nikolina Filipović i Dragan Milić.

Stečaj u KAP-u uveden je 8. jula, a bankrot je proglašen 9. oktobra.

Ukupna potraživanja Kombinata, iznose gotovo 460 miliona eura. Stečajni upravnik, Veselin Perišić, je utvrdio da je nesporno skoro 360 miliona eura.

Proizvodnja u KAP-u normalno funkcioniše jer Montenegrobonus obezbjeđuje nesmetan proces proizvodnje.

Ministar ekonomije Vladimir Kavarić rekao je nedavno da je Vladina obaveza da nadoknadi razliku između tržišne cijene struje za KAP koju plaća Montenegrobonus od 43,5 eura po megavatu i iznosa koji omogućava održivost KAP-a, a to je 27 eura.

(Mina-business)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније