Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

11. 11. 2013. 13:42 >> 13:42

MANJI TROŠKOVI

M.Erlajns bolje posluje

Montenegro Erlajns je, u periodu od januara do kraja oktobra, ostvario bolji rezultat poslovanja za oko 2,75 miliona eura u odnosu na isti period prošle godine. To je, kako se navodi, rezultat većih prihoda i znatno smanjenih troškova.

''Istovjetan trend se nastavlja i u oktobru pa je finansijski rezultat za taj mjesec bolji u odnosu na isti na period prošle godine za skoro 350 hiljada eura'', saopšteno je nakon sjednice Odbora direktora nacionalne aviokompanije na kojoj je razmatran izvještaj o poslovanju.

Iz nacionalne aviokompanije su saopštili da je usljed smanjenih troškova aerodroma, keteringa, službenih putovanja, smještaja i ishrane na terenu, marketinga, telefona, kao i potrošnje goriva, ostvarena znatna ušteda.

''Smanjena cijena goriva na svjetskom tržištu uslovila je da se za aviogorivo u periodu od januara do kraja septembra smanje troškovi u iznosu od 1,3 miliona eura, dok je samo tokom oktobra taj trošak smanjen preko 200 hiljada eura'', saopšteno je iz kompanije.

Troškovi keteringa su za devet mjeseci u odnosu na isti period prošle godine smanjeni za preko 200 hiljada, a tokom oktobra su sniženi za dodatnih 14 hiljada eura, u odnosu na uporedni period.

''Troškovi aerodromskih usluga su za devet mjeseci manji oko 400 hiljada, a troškovi marketinga zaključno sa oktobrom u iznosu od 94 hiljada eura. Troškovi smještaja i ishrane na terenu su manji za 150 hiljada eura, kolika je i ušteda za troškove rezervacionih sistema“, objasnili su iz kompanije.

Iz MA su dodali da su ukupni prihodi veći za 130 hiljada eura, u odnosu na isti period prošle godine.

''Broj putnika u čarter saobraćaju povećan je 15 odsto, dok je u saobraćaju koji podrazumijeva saradnju sa drugim kompanijama, takozvanom codeshare-u, povećan čak 65 odsto“, navodi se u saopštenju.

Samo po tom osnovu, kako su precizirali, ostvaren je rast prihoda od 340 hiljada eura.

''Ostvaren je i rast prihoda, od čarter saobraćaja, u iznosu od oko 850 hiljada eura'', saopšteno je iz kompanije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније