Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Autor: RTCG Portal ]

08. 03. 2021. 08:44   >>  18:56 4

MINISTAR MILATOVIĆ

KAP je najmanje pitanje za Vladu CG

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović kazao je da je novonastala situacija u vezi s Kombinatom alimunijuma (KAP) najmanje pitanje za Vladu.

On je u Jutarnjem programu TVCG podsjetio da je stečaj u toj kompaniji uveden 2013. godine, te da sve odluke u KAP-u donosi stečajni upravnik.

"Stečajni upravnik nije u nadležnosti Vlade, već u nadležnosti Privrednog suda. Gdin Veselin Pejović, koji je u stečajnom postupku kupio imovinu KAP-a, ugovorima u preuzimanju trenutno preuzima jedan dio radnika iz KAP-a u stečaju, kako bi održavao tehnološki proces", rekao je Milatović.

Navodi da je bio iznenađen dramom koja se desila prethodne sedmice, navodeći da uvijek zagovara dijalog.

"I danas imam par sastanaka kad je u pitanju KAP, i sasvim sigurno je da ćemo svi morati da spustimo loptu i da nađemo kompromisno rješenje. Ali opet napominjem, KAP je u ovom trenutku najmanje pitanje koje je U ingerenciji Vlade", rekao je Milatović.

Vlasnik kompanije Uniprom KAP Veselin Pejović najavio je ranije otpuštanje 600 radnika, koji, kako je saopšteno iz te kompanije, imaju pravo na otpremninu.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније