Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ TVCG ]

05. 03. 2021. 19:45   >>  19:57 18

PEJOVIĆ PORUČIO

Vlada na potezu u slučaju KAP-a

Ukoliko Vlada do četvrtka formira komisiju koja bi se uvjerila u kakvim uslovima rade u Kombinatu aluminijuma u stečaju, neće se prekidati radni odnos sa 600 radnika, kazao je za TVCG vlasnik Uniproma Veselin Pejović. Zatražio je da se ne politizuje pitanje KAP-a te da se u tom preduzeću poštuju sve zakonske obaveze. Kompanija Uniprom nalazi se na bijeloj listi poreskih obveznika i drzavi ne duguje ni centa poreza i doprinosa, kazao je Pejović.

Pejović je ekipi TVCG pokazao dokument Poreske uprave na kojem stoji da Uniprom ne duguje ni centa državi po osnovu poreza i doprinosa. Poziva nadležne da utvrde istinu i sami donesu zaključke.

 Dio radnika KAP-a danas je u 15 sati kratkotrajno blokirao magistralni put Podgorica-Bar, zahtijevajući od premijera Zdravka Krivokapića da primi na razgovor vlasnika Uniproma Veselina Pejovića i da im se omogući da nastave sa radom, najavljujući da će u ponedjeljak protestovati ispred zgrade Skupštine Crne Gore.

Menadžer KAP-a Nebojša Dožić pozvao je poslanike da posjete Kombinat aluminijuma i upoznaju se s radom i rezultatima, kao i sa uslovima u kojima rade zaposleni.

Istakao je da mu je čundo što se o tome raspravljalo na Komsiiji za kontrolu privatizacije.

"Stečaj još uvijek traje. Interes Uniproma je da se stečaj završi štro prije jer ne možemo u stečaju da sarađujemo s našim partnerima", kazao je on za TVCG

Dožić je dodao da bi volio da vidi šta radnici žele sa KAP - da li je istina ono što su rekla tri bivša radnika ili ono što je on rekao.

"Treba da neko intitucionalno utvrdi šta se dešava u KAP-, da se ne donose zaključci paušalno", naveo je on.

 Radnici koje je ekipa TVCG zatekla u pogonima fabrike aluminijumskih trupaca i pogonu elektrolize, imaju sasvim drugačiju priču od one koju su juče saopštili neki od bivših radnika.

Vlasnik kompanije Uniprom KAP i Veselin Pejović, kao što je juče najavljeno, naložio je otpuštanje je 600 radnika, koji, kako je saopšteno iz te kompanije, imaju pravo na otpremninu.

TV prilog: Zoran Leković, TVCG

 

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније