Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

05. 03. 2021. 14:00   >>  14:03 10

POPOVIĆ POZVALA

Obezbijediti prava radnicima KAP-a

Poslanica i potpredsjednica Demokrata Zdenka Popović zatražila je od nadležnih državnih organa da hitno izvrše inspekcijski nadzor i obezbijede sva prava radnicima Kombinata aluminijuma Podgorica (KAP).

Podsjećamo, kompanija Uniprom koja upravlja KAP-om poslala je službenom poštom stečajnom upravniku i predstavniku Vlade u bordu direktora te kompanije, dopis u kojem traže prekid radnog odnosa za 600 radnika u KAP-u koji imaju pravo na otpremninu.

"Najoštrije osuđujem pritisak na radnike Kombinata aluminijuma Podgorica koji se danas sprovodi po nalogu Veselina Pejovića, a koji je naložio svim rukovodiocima da praktično natjeraju zaposlene da potpišu tipsku izjavu podrške njemu i kompaniji Uniprom. Upravo sam dobila takvu izjavu koja danas kruži od radnika do radnika i od kojih se traži da je potpišu suprotno njihovoj volji, pa istu prezentujem javnosti", kazala je Popović.

Ona je zatražila od nadležnih državnih organa da hitno preduzmu mjere iz svoje nadležnosti, izvrše inspekcijski nadzor i obezbijede sva prava radnicima KAP-a.

"Nijedan pojedinac ne smije biti jači od države Crne Gore i niko nema pravo da ograničava ili ugrožava prava radnika. Institucije sistema su dužne da odlučno, dosljedno i odgovorno primjene zakon kako bi se stalo na put pritiscima i otvorenom kršenju zakona ove države", uzaključila je Popović.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније