Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Pobjeda ]

04. 03. 2021. 06:45 >> 06:51

MINISTARSTVO FINANSIJA

Rješenje o privremenom finansiranju i za mart

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja donijelo je rješenje o privremenom finansiranju za mart. U rješenju koje je objavljeno na sajtu tog vladinog resora navodi se da se potrošačkim jedinicama, koje se finansiraju iz budžeta, za mart odobravaju sredstva do iznosa jedne dvanaestine stvarnih izdataka u prethodnoj fiskalnoj godini. Rješenje je donijeto 26. februara, a primjenjuje se od 1. marta.

“Nepotrošena sredstva odobrena rješenjima o privremenom finansiranju za januar i februar mogu se utrošiti u martu”, navodi se u dokumentu.

Pojedinačan iznos sredstava dodijeljen svakoj potrošačkoj jedinici objavljen je u sklopu rješenja.

Vlada je sredinom decembra, umjesto donošenja budžeta, odlučila da pređe na privremeno finansiranje.

Iz Vlade je ranije najavljeno da će prijedlog budžeta za ovu godinu biti donijet u drugoj polovini marta.

Inicijativa za ocjenu ustavnosti odluke Vlade da pređe na privremeno finansiranje je u proceduri Ustavnog suda. Prema ranijim saznanjima Pobjede, određen je sudija izvjestilac, a Ustavni sud je uputio Vladi inicijativu na izjašnjavanje.

Poslanik SD-a Damir Šehović ranije je ocijenio da je januarskim rješenjem o privremenom finansiranju Ministarstvo prekršilo članove 82 i 147 Ustava Crne Gore. On je obavijestio DRI da je Vlada nezakonito i neustavno prešla na privremeno finansiranje do donošenja novog budžeta. Neustavno, zato što je rješenje doneseno 11. januara, a odnosi se na cijeli mjesec, a nezakonito zato što se finansira sedam ministarstava koja ne postoje u Zakonu o budžetu za 2020. godinu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније