Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

02. 03. 2021. 12:05   >>  12:05

SDP

"Ukinućemo namete na mali i srednji biznis"

Nakon 14. marta SDP će ukinuti namete kojima je lokalna vlast opterećivala mali i srednji biznis, kazao je kandidat za odbornika te stranke u Nikšiću Novo Nikčević.

"Nepotrebni namet privredi nije korišćen za razvoj grada, već za pokrivanje neracionalnih troškova i nedomaćinskog odnosa, i ta politika prebacivanja grešaka vlasti  na privredu mora biti zaustavljena", kazao je Nikočević.

On je kazao i da će biti obezbijeđen Garantni fond kako bi pomogli privredi i obezbijedili nova radna mjesta na bazi realnih i održivih biznis projekata.

"Iz Garantnog fonda opštine će svake godine biti podržan značajan broj start-up biznis ideja a od njega će koristi imati i oni koji već vode svoje male i srednje biznise, postojeći privredni subjekti i poljoprivredni proizvođači, kako bi proširenjem postojećeg biznisa otvarali nova radna mjesta", navodi se u saopštenju.

Obezbjeđivanje hipoteka i garancija, kako navodi Nikčević, najčešća je prepreka za podršku biznis idejama sugrađana Nikšića.

"Zato će Garantni Fond imati i poseban segment kroz garancije kod Investiciono-razvojnog fonda i drugih finansijskih institucija za kvalitetne biznis ideje naših građana. Poseban paket stimulativnih mjera u okviru Garantnog fonda će biti namijenjen za investicije koje podrazumijevaju zapošljavanje lica sa invaliditetom, majki sa troje i više đece kojima su ukinute naknade i korisnika socijalne pomoći, čime ovaj mehanizam obezbjeđuje i snažnu socijalnu funkciju", navodi se u saopštenju.

Poslodavci u Crnoj Gori su, ističe Nikčević, zvanično najoporezovaniji u regionu.

"Na 100 eura neto zarade poslodavci plaćaju 64 eura obaveza državi. U ovakvim uslovima razumljivo je nezadovoljstvo poslodavaca, a posebno imajući u vidu da na svakom koraku vide nepravdu u dijelu nejednake primjene zakona. Godinama SDP insistira i predlaže izmjenu zakona sa ciljem rasterećenja poslodavaca, što je ranije odbijala vlast DPS-a, dok se sada na isti način ponašaju URA, DF i Demokrate, jer i aktuelna Vlada odbija našu inicijativu", navodi se u saopštenju.

Nikčević dodaje da nikšićki privrednici najbolje znaju koliko bi im bilo olakšano poslovanje ukoliko bi se predlozi SDP-a prihvatili i u državnom Parlamentu usvojile njihove zakonske inicijative.

"Mi ćemo nastaviti da se borimo za manje namete poslodavcima a vaša podrška, građani Nikšića, nam je potrebna na izborima 14. marta kako bismo se zajedno izborili za pravednu stvar koja će ujedno značiti i otvaranje novih radnih mjesta za naše sugrađane", zaključio je Nikčević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније