Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

26. 02. 2021. 13:49 >> 13:56
1

PRVA GRUPA

Sljedeće sedmice vaučeri za 1000+

Tokom naredne sedmice biće uručeni prvi vaučeri za kupovinu stanova u okviru projekta 1000+, saopštio je predsjednik projektnog odbora Marko Čanović. Prve vaučere dobiće oko 200 građana iz prioritetne grupe.

Projektni odbor Projekta „1000plus“ tokom pregledao je dokumentaciju za 772 domaćinstva, odnosno 1.880 građana.

„Tokom naredne nedelje biće utvrđena lista i organizovana dodjela vaučera prioritetnim licima u koje spadaju: samohrani roditelji, odnosno staratelji, lica sa invaliditetom, porodična domaćinstva čiji je član lice sa invaliditetom, porodična domaćinstva sa djecom sa smetnjama u razvoju, mladi koji su bili djeca bez roditeljskog staranja, zaposleni u ustanovama koje obavljaju zdravstvenu djelatnost u javnom sektoru i žrtve nasilja u porodici“, naveo je Čanović.

Kako pojašnjava Čanović, pregled dokumentacije i formiranja liste prioritetnih lica, trajao je duže zbog pandemije COVID 19.

"Naime, ne samo što je bio usporen rad usljed raznih, opravdanih, mjera, već i zbog toga što je određen broj članova Projektnog odbora bio ili setrenutno nalazi u izolaciji. Takođe, podnijet je značajan broj nepotpunih zahtjeva te je od podnosilaca tražena dopuna dokumentacije. Kako Uprava za katastar i državnu imovinu vrši provjeru podataka svih podnosioca zahtjeva i članova njihovih domaćinstava, i za to je bilo potrebno određeno vrijeme“, naveo je Čanović.

Uprkos svemu navedenom, kako dodaje, uspjeli su da održe kontinuitet i privedu kraju pregled dokumentacije.

„Naročito nas ohrabruje to što imamo veliki broj prijavljenih iz kategorije prioriteta i u ovoj fazi projekta, te ćemo i dalje nastojati da unapređujemo uslove ovog projekta. Prema preliminarnim podacima biće dodijeljeno oko 200 vaučera prioritetnim licima. Nakon što se se utvrde liste prioritetnih lica i dodijele vaučeri u toku sljedeće nedelje, imaćemo ubrzo i utvrđene liste ciljnih grupa koji će dobiti vaučer, kao i liste čekanja ciljnih grupa“, poručio je Čanović.

Podsjetimo, kroz Projekat „1000 plus“ obezbijeđeni su najpovoljniji uslovi na tržištu za rješavanje stambenog pitanja i to fiksna kamata stopa 2.99% bez obaveznog učešća, obrada kredita 0.3%, notarske usluge jeftinije za 50%.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније