Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Autor: Portal RTCG ]

26. 02. 2021. 08:55 >> 23:49
1

KATIĆ ĆE TRAŽITI

Vlada da pomogne zatvorene djelatnosti

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić kazao je da će od Ministarstva ekonomskog razvoja zvanično zatražiti dodatnu pomoć za privrednike koji su, usljed "zaključavanja" Herceg Novog, Tivta i Budve, primorani da obustave rad.


Građani situaciju, upozorio je, moraju shvatiti daleko ozbiljnije, apelujući da ne traže rupe u zakonu kako bi se ponovo okupljali na otvorenom.

"Šetalište je sinoć bilo u jednom momentu kao da je ljetnja turistička sezona, morali smo da intervenišemo da se ljudi povuku", kazao je Katić.

Kad su u pitanju privrednici, Katić kaže da očekuje od Ministarstva ekonomskog razvoja da obezbijedi subvencije za zatvorene djelatnosti u Herceg Novom, Tivtu i Budvi.

"I oni su na izdisaju kapaciteta, moralo je da dođe do određenih otpuštanja pa ću zvanično zatražiti pomoć za privrednike", istakao je Katić.

U Jutarnjem programu TVCG Katić je rekao da od jučerašnjeg dana ne rade brojni privredni subjekti u tom gradu, koji je inače četvrti grad po broju oboljelih u Crnoj Gori.

"Mi smo prošle sedmice vidjeli da broj novih slučajeva raste, pa smo početkom ove sedmice održali sastanak gdje smo donijeli zaključke koje smo uputili resornom ministarstvu i Institutu za javno zdravlje, gdje smo predložili dodatno zaključavanje Herceg Novog", rekao je Katić.

Narednih dana, kako je rekao, moramo svi biti više oprezniji, kako ne bi dolazili do ovolikog broja novoinficiranih.

"Zdravstveni sistem je opterećen, nije uopšte situacija dobra, jer smo imali u prethodnom periodu veliki broj zdravstvenih radnika i tehničkog osoblja koji su bili pozitivni. Slično je bilo i sa Domom zdravlja", podsjeća Katić.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније