Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina ]

25. 02. 2021. 15:21   >>  15:22 7

DAMJANOVIĆ

"Zaposlićemo dvije hiljade građana"

Lokalna vlast koju će predvoditi koalicija Evropski tim za Nikšić, u naredne četiri godine će zaposliti dvije hiljade građana, čime će stopa nezaposlenosti biti prepolovljena, saopštila je nosilac liste Sanja Damjanović.

Ona je danas, na predstavljanju programa koalicije DPS-SD-LP-PKS, kazala da će biti kreirani novi programi koji će omogućiti razvoj mikro, malih i srednjih preduzeća.

“Naš grad će kroz nove projekte biznis zone Gračanica, formiranje agro klastera i inovativnog programa Pametan grad, i pretvaranje Doma revolucije u Digitalan centar revolucije doživjeti modernizaciju po mjeri svakog njenog sugrađanina”, ocijenila je Damjanović.

Predstavnici Evropskog tima za Nikšić su kazali da je njihov program, kao i lista, superioran u odnosu na sve partije.

Damjanović je, kako je saopšteno iz koalicije Evropski tim za Nikšić, saopštila da je u prethodnom periodu učinjeno mnogo toga, ali da su brojni izazovi i dalje ostali da se riješe.

Ona je navela da su prepoznali da je nezaposlenost jedan od gorućih problema Nikšića, zbog čega će fokus u radu buduće lokalne uprave biti u toj oblasti.

“Naš Evropski tim za Nikšić nudi konkretne programe i projekte kako tu situaciju da poboljšamo. Naš program se sastoji od pet cjelina. Zapošljavanje i preduzetništvo, kao osnov lokalne ekonomije. Zatim, jaka kultura i tradicija, kao temelj našeg kulturnog identiteta. Briga o zdravlju i kvalitetu života svih građana. Pažljivo planiranje prostora, briga o životnoj sredini, komunalna infrastruktura i mladi i sport”, saopštila je Damjanović.

Ona je poručila da je razvoj zelene ekonomije jedan od prioriteta u narednom četvorogodišnjem mandatu, kao i uvođenje posebnih platformi i razvoj digitalnih servisa koji će omogućiti lakše funkcionisanja građana, ali i interakciju sa predstavnicima lokalnih vlasti.

“Nama je svaki građanin Nikšića bitan, naša vrata će biti otvorena za svakog ko ima problem, bez obzira na političko i ideološko opredjeljenje. Pružićemo ruku svakom građaninu”, poručila je Damjanović.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније