Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

21. 02. 2013. 22:02 >> 21:57

VLADA

Strožije kazne za neizdavanje računa

Crnogorska Vlada utvrdila je Predlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o porezu na dodatu vrijednost (PDV) kojim je predviđeno povećanje novčanih kazni za neizdavanje računa.

Kako je saopšteno iz Vlade, predviđeno je povećanje novčanih kazni za pravna lica i preduzetnike koji kupcu proizvoda, odnosno naručiocu usluge ne izdaju račun, ne podnesu obračun PDV, ne iskažu gotovinski promet preko poreske registar kase i druge prekršaje propisane ovim zakonom.

 

“Pooštravanjem kaznene politike stvoriće se uslovi za unapređenje poreske discipline, uvođenje sive ekonomije u legalne tokove i sprečavanje nelojalne konkurencije na tržištu, što će doprinijeti i većem ostvarenju prihoda budžeta države”, ocijenjeno je na sjednici.

Navodi se i da je Vlada donijela Odluku o obrazovanju radne grupe za pripremu pregovora o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji za oblast pravne tekovine Evropske unije koja se odnosi na pregovaračko poglavlje 15 – Energetika.

“Evropski propisi u ovoj oblasti obuhvataju konkurenciju i državnu pomoć, unutrašnje energetsko tržište, unapređenje izvora obnovljive energije, energetsku efikasnost, upravljanje krizama i obaveze u odnosu na bezbijednost naftnih zaliha, nuklearnu bezbijednost i zaštitu od radijacije”, stoji u saopštenju.

Vlada je donijela Uredbu kojom se službena zvanja lokalnih službenika i namještenika, kao i uslovi za njihovo vršenje u organima lokalne uprave, usaglašavaju sa rješenjima novousvojenog Zakona o državnim službenicima i namještenicima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније