Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Portal RTCG ]

18. 02. 2021. 08:33 >> 10:25
5

HODŽIĆ

MA ugašen u najgorem trenutku, nova kompanija da bude do ljeta

Rad Montenegro Airlinesa (MA) okončan je u najgorem trenutku, baš onda kada su pojedine agencije imale neke mogućnosti za prodaju aranžmana. Gašenje MA dodatno je uticalo na prekid poslovanja nekih agencija a i Crna Gora se odsjekla od nekog dijela svijeta sa kojim smo bili povezani, kazao je predsjednik Asocijacije turističkih agencija Orhan Hodžić. On je izrazio nadu da će nova kompanija biti osnovana do ljeta jer je, kako je kazao, Crnoj Gori potrebna avio povezanost i dobra veza sa regionom i velikim svjetskim čvorištima.

Hodžić je gostujući u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore kazao da se epidemiološka situacija posljednju godinu loše odražava na rad turističkih agencija u Crnoj Gori i dodao da je kompletan turizam u problemu kod nas u regionu pa i svijetu.

Stanje je, kaže, loše i neizvjesno je kako će se ova godina odraziti zbog refleksije prošle godine, dodatnih epidemioloških mjera, kasnog vakcinisanja. Sve to, kaže, utiče negativno na crnogorski turizam.

"Crna Gora je treća u svijetu po broju oboljelih na milion stanovnika tako da turisti kada žele da dođu u Crnu Goru ne gledaju geografsku poziciju zemlje već broj oboljelih tako da je veliki rizik šta će biti u ovoj godini", kazao je Hodžić.

On ističe da je veliki broj agencija u blokadi.

"Ne znamo koji je tačan broj, a i kadar ostaje bez posla. To je kadar u koji se ulagalo, ali situacija je takva da se on ne može očuvati. Prošle godine su neke agencije prodavale aranžmane po Crnoj Gori, ali međunarodnih aranžmana skoro da nije bilo, najveći problem je prodaja avio karata zbog malog broja letova ka našoj zemlji, tako da su samo velike agencije radile dok su mnoge male zatvorene", kazao je Hodžić.

Hodžić ističe i da je rad Montenegro Airlinesa okončan u najgorem trenutku.

"Baš onda kada su pojedine agencije imale neke mogućnosti za prodaju aranžmana, to su bili letovi uglavnom MA jer je nakon otvaranja Crne Gore to bila jedina kompanija koja je imala letove ka inostranstvu i agencije su prodavale karte. Gašenje MA dodatno uticalo na prekid poslovanja nekih agencija a i Crna Gora se odsjekla od nekog dijela sa kojim smo bili povezani", kazao je Hodžić.

On se nada da će nova kompanija biti osnovana do ljeta.

"Jer je Crnoj Gori potrebna avio povezanost i dobra veza sa regionom i velikim svjetskim čvorištima. Smatram da nova uprava mora puno raditi sa turističkim agencijama jer su one najveći potencijal te kompanije kada je prodaja avio karata u pitanju", kazao je Hodžić i dodao da je smanjen i broj inostraih kompoanija koje lete ka Crnu Goru.

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније