Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

11. 02. 2021. 22:10 >> 23:12
13

STIJOVIĆ SAOPŠTIO

"Verici Maraš za 12 godina isplaćeno preko milion eura"

Za 12 godina, koliko je provela na mjestu direktora kompanije Plantaže,Verici Maraš je isplaćeno milion i 58 hiljada eura, kazao je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović.

On je, gostujući u emisiji Načisto na Televiziji Vijesti kazao da su Plantaže kompanija koja je “sistematski uništavana”.

“Dovedene su u stanje u kojem se sada nalaze. U njihovim troškovima 50 odsto učestvuju plate”, rekao je ministar.

Stijović je iznio podatke za iznose koji su dobili članovi odbora direktora “Plantaža” i “top menadžment”.

Prema njegovim riječima, od 2008. do 2020. godine bivšem predsjedniku Odbora direktoraVeselinu Vukotiću je isplaćeno bonusa 175.000 i 220.000 nadoknade. Mladenu Rabrenoviću isplaćeno je oko 400.000, Radžiji Tuzoviću oko 500.000, Goranu Brnoviću oko 500.000 eura.

Ministar je kazao da je Dušanu Kankarašu kroz zarade za 12 godina isplaćeno 612.000 eura, Franju Đokovićuoko 457.000 eura.

“Svi ovi ljudi su još dobijali bespovratne stambene kredite u rasponu od 60 do 100 hiljada eura”, rekao je Stijović.

Ivanović za dan uzeo 5.500 eura dnevnica

Stijović je takođe saopštio da je poslanik DPS-a i bivši ministar poljoprivrede Petar Ivanović u septembru 2013. godine u istom danu obišao sedam država i jednu nepoznatu lokaciju i uzeo dnevnica u iznosi od 5.500 eura.

On je kazao da je 23. septembra 2013. godine išao u Novi Sad, Francusku, nepoznatu lokaciju, Ukrajinu, Hrvatsku, Veliku Britaniju, Španiju i Njemačku.

"Za Novi Sad uzima dnevnicu 398 eura, za Francusku 2.066 eura, za nepoznatu lokaciju 144 eura, za Ukrajinu 134 eura, za Veliku Britaniju 1.274 eura, za Španiju 930 eura i Njemačku 578 eura", rekao je Stijović.

Specijalni račun će postati veliki gubitaš

Država nema evidenciju šta se dešava sa specijalnim računom koji je za potrebe ADMAS projekta otvoren u Prvoj banci i koji će u jednom momentu postati veliki gubitaš, saopštio je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

"Taj račun, koji se zove Ministarstvo poljoprivrede – projekat ADMAS, predstavlja veliki problem i u jednom momentu će postati veliki gubitaš, ali prije ili kasnije neko od državnih institucija će morati da saopšti ko je otvorio račun", rekao je Stijović u emisiji Načisto.

On je podsjetio da se specijalni račun nalazi van sistema državnog trezora i da nema informacije o tome ko ga je otvorio.

„Tražili smo od Prve banke podatak ko je otvorio račun, ali odgovor nijesmo dobili. Tražićemo objašnjenje Centralne banke (CBCG). Država nema evidenciju šta se s njim dešava, niti imamo pristup njemu. Pristup ima samo Investiciono-razvojni fond (IRF), preko kojeg smo dobili podatke o trenutnom stanju“, kazao je Stijović.

On je upozorio i da se situacija sa specijalnim računom mora riješiti u saradnji sa Ministarstvom finansija, kako bi se izmirile obaveze u vezi kredita iz Abu Dabi fonda.

"Ukoliko taj račun ostane na Ministarstvu poljoprivrede, kršimo zakon, ako ga vratimo IRF-u, dobiće 23,6 miliona štetnih kredita", saopštio je Stijović.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније