Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

07. 11. 2013. 10:32 >> 10:34
2

PREGOVORI

Štrajkači iz KAP-a danas sa Kavarićem

U Ministarstvu ekonomije danas bi trebalo da bude održan sastanak na kojem će se razgovarati o zahtjevima bivših radnika Kombinata aluminijuma, u vezi isplate njihovih otpremnina.

Stečajni upravnik KAP-a Veselin Perišić i predsjednik Sindikata Aluminijuma Rade Krivokapić sastali su se sa predstavnicima nezadovoljnih penzionera i informisali ih da će sastanak biti održan kod ministra ekonomije Vladimira Kavarića.

Predstavnik radnika KAP-a Radovan Tošković kazao je juče za Portal RTCG da očekuje dogovor.

"Postigli smo dogovor sa stečajnim upravnikom KAP-a Veselinom Perišićem, te ćemo sjutra otići do Vlade, gdje će nama biti ponuđen određen iznos sredstava, nakon čega ćemo se mi odrediti prema tome", rekao je Tošković.

On je kazao da blokada izvoza aluminijuma ostaje i da ne može ugroziti opstanak fabrike.

"KAP radi, kao i kada je bila blokada računa za vrijeme Rusa, praktično je mjesec dana alumijum bio lagerovan u krugu fabrike, pa nije stao. Tako da je to jedna obična farsa da će KAP stati", tvrdi Tošković.

Deset kamiona , uz pratnju policije, napustilo je juče KAP kroz pomoćnu kapiju i na taj način zaobišlo blokadu radnika.

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније