Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

02. 02. 2021. 08:46 >> 08:45

UGROŽENE DJELATNOSTI

Jednokratna pomoć za elektronsku fiskalizaciju

U novom paketu mjera podrške privredi i građanima za I kvartal 2021. godine, koji je Vlada usvojila prethodne sedmice, jedna od mjera odnosi se na pružanje podrške privredi u uspostavljanju sistema za elektronsku fiskalizaciju, saopšteno je iz Poreske uprave.

Imajući u vidu da je Zakonom o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga ("Sl. list Crne Gore", br. 46/2019, 73/2019 i 8/2021) propisana fiskalizacija gotovinskog i bezgotovinskog plaćanja u prometu proizvoda i usluga, a u cilju pružanja podrške privrednim subjektima koji posluju u ugroženim djelatnostima, Vlada Crne Gore opredijelila je novčana sredstva za jednokratnu finansijsku pomoć.

"Pravo na jednokratnu finansijsku pomoć u iznosu od 100 eura imaju obveznici koji privrednu djelatnost obavljaju u nekoj od djelatnosti koje su novim paketom mjera prepoznate kao ugrožene, kao i oni koji su izmirili sve poreze i doprinose na zarade zaposlenih koji su bili dospjeli za plaćanje na dan 30.09.2020. godine, ili redovno izmiruju reprogramirane obaveze", saopšteno je iz PU.

Poreski obveznici koji uspostave sistem elektronske fiskalizacije zaključno sa 31.03.2021. godine, pravo na finansijsku pomoć ostvaruju bez podnošenja zahtjeva i bez potvrde o namjeni utrošenih sredstava, na način što će, nakon zvanične registracije, fiksni iznos finansijske pomoći biti uplaćen na njihov tekući račun.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније