Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

06. 11. 2013. 17:55   >>  19:59 4

POSJETA BERANAMA

Đukanović: Slijede tri bolje godine

Nakon ekonomske krize nove investicije u Crnoj Gori nagovještavaju tri bolje godine kada je u pitanju dinamiziranje ekonomskog rasta i ukupnog društvenog razvoja, kazao je premijer Milo Đukanović novinarima u Beranama. Premijer boravi u posjeti tom gradu, gdje je razgovarao sa predsjednikom Opštine Vukom Golubovićem i opštinskim rukovodstvom.

 

Premijer je kazao i da Crna Gora privodi jednu tešku godinu kraju te da je posao na planu konsolidacije javnih finasija dobro obavljen.

"Pred nama su tri bolje godine kada je u pitanju dinamiziranje ekonomskog rasta i razvoja i ukupnog društvenog razvoja naše države. U tom kontekstu mislim da se otvara jedna nova i mnogo bolja perspektiva za realizaciju razvojnih projekata u svakom dijelu Crne Gore uključujući i Berane", kazao je Đukanović tokom posjete Beranama.

Premijer nije detaljnije komentarisao blokadu izvoza u KAP-u, ali je poručio da trenutno postoji veće interesovanje investitora za tu fabriku, nego što je bilo za nikšićku Željezaru.

 

Govoreći o investiciji Azerbejdžanaca u Kumboru i potrebi za radnom snagom, premijer je saopštio da će potrebe investitora sa juga biti veće od onoga što nudi domaće tržište radne snage.

Đukanović je podsjetio da će pored Kumbora, radnike tražiti i investitor na Luštici, tako da će biti mjesta za pet do sedam hiljada radnika, što će premašiti ponudu radne snage sa sjevera.

Ponovio je Đukanović ocjenu da je afera "Snimak" za njega politički zatvorena i poručio da je pravni dio te priče u rukama tužilaštva.

 

Đukanović je obišao  i gradilište puta Berane-Lubnica-Kolašin.

Đukanović će večeras govoriti i na Svečanoj akademiji koju organizuju Koordinacioni odbor za obilježavanje proslave 200 godina od rođenja Petra II Petrovića Njegoša i Opština Berane.

 

U sali Centra za kulturu Berane u 17 sati je prikazan film Branka Baletića “Noć skuplja dva vijeka“, a riječ je o ostvarenju koje originalnim filmskim jezikom prikazuje duboke tragove koje je Njegoš ostavio balkanskoj, evropskoj i svjetskoj književnosti.

Film "Noć skuplja dva vijeka“ početkom prošlog ljeta dobio je Gran pri na Festivalu filma Jugoistočne Evrope i ocijenjen je kao izuzetno filmsko djelo dokumentarno-poetičnog portreta Njegoša.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније