Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ (N1) ]

18. 01. 2021. 20:38   >>  23:11 3

SMATSA SAOPŠTILA

"M.Erlajns nam duguje 6,5 miliona eura"

Kontrola letjenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) potražuje od Montenegro erlajnsa oko 6,5 miliona eura na ime troškova preleta aviona, a taj dug je trebalo da bude prenijet na državu Crnu Goru, potvrdio je za portal N1 Lazo Maksimović, zamjenik direktora SMATSA, koja kontroliše zajednički vazdušni prostor.

"Taj dug nije nov, on se vuče godinama. Prvi sudski postupak pred sudom pokrenut je još 2007. godine, rađeni su i neki protokoli, kao i reprogram dugova. Na osnovu presuda suda u Podgorici, 2017. godine je naplaćeno 4,2 miliona eura, a početkom 2019. još dva miliona. Ostao je nenaplaćen dug od 6,5 miliona eura, sa pripadajućim kamatama, koji je na osnovu zakona trebalo da bude prenijet na državu", kaže Maksimović.

On podsjeća da je slična situacija bila i sa kompanijom JAT ervejz, do momenta dok država nije preuzela dug.

"Nadali smo se da će tako biti i u slučaju Montenegro erlajnsa. Imali smo sve garancije, donešen je zakon leks specijalis i ostalo je samo još da potpišemo sporazum o dinamici naplate potraživanja. Sad je došlo do promjena, u Crnoj Gori su to proglasili za državnu pomoć, pa se s tim stalo. Priča se o gašenju kompanije Montenegro erlajns, a mi smo naravno stali u red sa ostalim povjeriocima", ističe Maksimović.

On je odbacio pisanja pojedinih medija da blokirao naplatu potraživanja ili uticao na to da se ona ne naplate, tvrdeći da je "bilo baš suprotno".

"Sve vrijeme sam ulagao ogroman napor ne bi li se to završilo, jer je to nešto što traje više od decenije. Učestvovao sam i u pokušaju da se država Crna Gora obaveže da vrati taj dug, ali ne znam da li će biti nešto od toga. U svakom slučaju, ponovo smo pokrenuli izvršenje i to je cijela istina o tom dugu", poručio je Maksimović.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније