Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

18. 01. 2021. 13:27   >>  16:34

KRIVOKAPIĆ I TRPKOSKI

Unaprijediti ekonomsku saradnju sa S. Makedonijom

Premijer Zdravko Krivokapić i ambasador Sjeverne Makedonije u Crnoj Gori Mihajlo Trpkoski saglasni su da bi trebalo raditi na unapređenju ekonomske saradnje, saopštio je predsjednik Vlade na svom Tviter profilu.

Kako je saopšteno, Krivokapić je ambasadora Trpkoskog upoznao sa putem reformi i istinskih društvenih promjena koje je Vlada zacrtala da ostvari za vrijeme svog mandata.

"Premijer je izrazio zadovoljstvo što već postoji veliki broj potpisanih bilateralnih sporazuma između naših država, ali vidi prostor da se ta saradnja proširi i unaprijedi kroz brojne nove sporazume. U dobroj nadi da ćemo potvrditi i osnažiti naše bilateralne odnose, premijer Krivokapić će 22. 01. 2021. ugostiti ministra vanjskih poslova RSM Bujara Osmanija", saopšteno je iz Vlade nakon sastanka. 

Trpkoski poručuje da Crna Gora u Sjevernoj Makedoniji ima prijatelja i partnera koji pozdravlja put Crne Gore ka višim standardima i ciljevima koji se naročito tiču vladavine prava i borbe protiv svih vidova korupcije.

Ambasador se složio sa premijerom Krivokapićem da je trenutna putna infrastruktura trgovinski i privredni izazov. To je i jedan od razloga što su građani i građanke Makedonije okrenuti primorju Grčke, a što u budućnosti ne mora biti nepromjenjiva konstanta. Jedno od rješenja u doglednoj budućnosti, moglo bi biti, i uspostavljanje avio-linije na relaciji Podgorica-Skoplje.

Takođe, premijer i ambasador saglasni su da dosadašnja privredno – ekonomska saradnja nije zanemarljiva, ali da se prije svega može unaprijediti kroz crnogorski izvozni potencijal.

Sastanak je završen sa izrazom najiskrenijih želja od strane makedonskog ambasadora da Vlada CG ostvari sve ambiciozno zacrtane ciljeve.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније