Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

21. 02. 2013. 15:19 >> 15:15

DOGOVOR MINISTARSTAVA

Obrazovni program prilagođen tržištu rada

Saradnja između kadra koji se školuje u turizmu i građevinarstvu i poslodavaca biće intenzivirana, a obrazovni programi prilagođavaće se potrebama tržišta rada, zaključili su ministri održivog razvoja i turizma i prosvjete, Branimir Gvozdenović i Slavoljub Stijepović.


Oni su konstatovali da treba jačati interesovanje mladih za upis u srednje stručne škole iz oblasti turizma i građevinarstva, ali u drugim sektorima, kroz kampanje poput Stručno je ključno, kao i interesovanje za rad u ovim oblastima.

Oni smatraju i da kroz planirane oblike saradnje, poslodavci mogu dodatno motivisati i podstaknuti za zapošljavanje ovog kadra.

Tokom sastanka,razmatrano je pitanje sprovođenja profesionalne prakse za učenike i studente u Crnoj Gori radi pružanja najbolje moguće obuke, ali i njihovog povezivanja sa potencijalnim poslodavcima kod kojih bi se obavljala praktična nastava  navodi se u saopštenju Ministarstva održivog razvoja i turizma, .

Razgovarano je i o načinima da se aktivnosti poput škola u prirodi i ekskurzija usmjeravaju na ponudu sjevernih turističkih centara, uz izradu kvalitetnog obrazovno i kulturno istorijskog programa za djecu.

Formirane su radne grupe od članova oba ministarstva, koja će sačiniti izvještaj sa modelima kojim bi se ti predlozi stavili u funkciju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније