Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

15. 01. 2021. 15:42 >> 15:42

RADAK KUKAVIČIĆ

Sa vakcinom postepeno se vraća povjerenje turista

Vjerujem da ukoliko svi postavimo ciljeve i uložimo napor možemo već i u ovoj godini ostvariti određeni progres, kazala je direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Željka Radak Kukavičić. Ona je istakla da prema informacijama turoperatora čim je objavljena vijest o vakcini momentalno je porastao broj upita i zainteresovanih za putovanja.

Kukavičić je učestvovala u online panel diskusiji na temu „Kako se pripremiti za ljetnju turističku sezonu 2021”, u organizaciji LTO Bar.

Tom prilikom, ocijenila je da je u cilju oporavka sektora turizma u Crnoj Gori, važno ujediniti snage i unaprijediti saradnju kako unutar zemlje tako i na regionalnom nivou i šire.

Direktorica NTOCG ocijenila je važnim liberalizaciju ulaska u Crnu Goru u dijelu koji se odnosi na posjedovanje testova na novi korona virus uz odgovoran odnos i dosljednu primjenu svih zdravstvenih protokola, što je neophodno jasno iskomunicirati sa ciljnim tržištima.

''Pozitivne efekte ove odluke očekujemo već tokom aktuelne zimske turističke sezone, posebno kada je u pitanju posjeta iz zemalja Regiona, na prvom mjestu Albanije. Turističke organizacije i turistička industrija treba da nastave da rade na stvaranju pozitivnog imidža, kreiranju novih iskustava i razvoju proizvoda, tržišnih segmenata i marketinških aktivnosti koje doprinose odgovornijem i održivom sektoru putovanja i turizma”, istakla je ona.

Kako bi se održao imidž destinacije na tržištima i pokrenuo oporavak turističkog prometa, tokom narednih mjeseci u fokusu aktivnosti NTOCG, kako je kazala, biće inovativni marketing uz snažan fokus na digital.

Kreiran je Program digitalnog marketinga za period 2021-2023. godine, sa vizijom da se kroz sinergetsko djelovanje lidera crnogorskog turizma poveća potražnja za Crnom Gorom i privuče veći broj posjetilaca. Kao prva aktivnost sledstveno ovom programu upravo počinje implementacija digitalne marketinške kampanje kojom će se na ciljnim emitivnim tržištima, putem efektnih online kanala, promovisati turistička ponuda Crne Gore u susret predstojećoj ljetnjoj turističkoj sezoni.

Kada su u pitanju očekivanja od predstojeće sezone direktorica NTOCG je istakla da s obzirom na to da je vakcinacija uglavnom započeta na većini emitivnih tržišta, imamo razloga da vjerujemo da će se turizam generalno, ponovo pokrenuti.

„Uslijed restriktivnih mjera koje su svima ograničavale kretanje, kako unutar svoje zemlje, tako i van nje ljudi, danas imaju veću želju za putovanjima nego ikada, posebno oni koji su morali da odlože odmore, proslave rođendana, godišnjica i druga planirana putovanja u 2020. Očekivanja su da će turisti trošiti više, ostajati duže i priuštiti sebi kvalitetniji odmor u 2021. godini kako bi nadoknadili izgubljeno vrijeme. Prema informacijama turoperatora čim je objavljena vijest o vakcini momentalno je porastao broj upita i zainteresovanih za putovanja. Sada kada je program vakcinacije u toku, postepeno se vraća povjerenje turista i nazire svijetlo na kraju tunela”, kazala je Radak Kukavičić.

Takođe, Radak Kukavičić je informisala da interesovanje turoperatora sa emitivnih tržišta ne jenjava, kao ni želja turista za putovanjima.

Ipak, kako je naglasila, da li i u kojoj mjeri će putovanja u Crnu Goru biti realizovana zavisi od mnoštva faktora, epidemiološke situacije u zemlji, na tržištima, procedura ulaska u zemlju i mjera koje se zahtijevaju kada se turista vrati u svoju zemlju, te uspostavljanja avio linija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније