Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Dan ]

12. 01. 2021. 07:00 >> 07:00

OBRATILI SE IZVRŠITELJU

Aerodromi preko imovine MA naplaćuju dugove?

Aerodromi Crne Gore preko javnog izvršitelja naplaćuju milionski dug od nacionalnog avio-prevoznika Montenegro Airlinesa (MA), piše Dan.

Krajem decembra prošle godine izvršitelj je uputio zahtjev da se upiše zaloga na pokretnu i nepokretnu imovinu avio-prevoznika, potvrdilo je tom listu više izvora.

Prema podacima Dana, zaloga je upisana na 26 službenih automobila, koji su u vlasništvu MA.

Iz lista navode da su juče bezuspješno pokušavali iz Aerodroma da dobiju zvaničan odgovor koliki je tačno dug kompanije MA, koji pokušavaju naplatiti preko izvršitelja.

Podatke nijesu dobili ni od MA, a ni od Ministarstva unutrašnjih poslova. Prema nezvaničnim informacijama, riječ je o sumi od preko milion eura.

Izvršitelju su se obratili jer drugačije ne mogu naplatiti dug, s obzirom na to da je 25. decembra Poreska uprava blokirala račun MA. To je uradila istog dana kada je iz Vlade saopšteno da nemaju rješenje za MA, te da više ne mogu pomagati to preduzeće.

Izvršitelj može da pokuša da namiri dio duga MA prodajom pokretne i nepokretne imovine MA.

Avio-prevoznik duguje Aerodromima preko 25 miliona eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније