Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

22. 02. 2013. 12:18   >>  23. 02. 2013. 10:16 3

SKUPŠTINSKI ODBOR

VIDEO: U Vladi bez saglasnosti o KAP-u

Skupštinski Odbor za ekonomiju, finansije i budžet, prekinuo raspravu o realizaciji skupštinskih zaključaka u vezi sa Kombinatom aluminijuma. Nastavak sjednice zakazan je za 28.februar ove godine.

Damir Šehović iz Socijaldemokratske partije i ministar ekonomije Vladimir Kavarić potvrdili su, na sjednici Odbora, da među koalicionim partnerima nema saglasnosti o predlogu DPS-a za rješavanje situacije u KAP-u.

Kavarić je saopštio da je, od svih opcija koje je Vlada razmatrala za budućnost KAP-a, najbolja ponuda En plus grupe.

Šehović je kazao da SDP ne podržava predlog DPS-a za KAP. Šehović je kazao da nijedan skupštinski zaključak iz februara 2012. nije ispoštovan i da je to u proteklih godinu državu koštalo 85 miliona eura.

Kavarić je saopštio da je Kombinat aluminijuma održiv samo ako cijena struje bude 27 ipo eura za 84 megavata i da se broj radnika smanji za pola.

Prredstavnica sindikata metalske industrije Sandra Obradović poručila je da, ako Vlada istraje na smanjenju broja radnika za polovinu, da će uslijediti, kako je kazala i gore aktivnosti od štrajkova.

Potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku Vujica Lazović, obavjestio je pismom Odbor, da na sjednicu nije došao zato što ne podržava rješenja DPS-a. Lazović je u pismu naveo kako je baš Kavarić bio neposredno zadužen za realizaciju zaključaka Skupštine od 29.02.2012.u vezi KAP-a, odnosno raskidanje kupoprodajnog ugovora sa ruskim vlasnikom.




Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније