Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

25. 12. 2020. 14:41   >>  14:41 2

NURKOVIĆ SAOPŠTIO

"Gašenje MA će ostaviti dugoročne posljedice"

Odluka nove Vlade da krene u proces gašenja nacionalne avio-kompanije Montenegro airlines je potez koji će ostaviti dugoročne posljedice, smatra Osman Nurković, potpredsjednik Bošnjačke stranke.

Nurković poručuje da je riječ o ishitrenenoj i laičkoj odluci, a da će posljedice gašenja kompanije osjetiti građani, poslovni ljudi i cijela privreda.

„Nijesam siguran da li je u pitanju neznanje ili neiskustvo u rukovođenju kompanijama poput MA, čiji rad ili gašenje ima multiplikativne pozitivne ili negativne reperkusije na ukupnu privredu, a posebno na turizam, ili je u pitanju još jedan dil na štetu države sa nekom od konkurentskih kompanija iz okruženja koje će imati ogromne benefite od gašenja MA. Šta god da je u pitanju, za ovu kompaniju, turističku i ukupnu privredu Crne Gore, ovaj potez će ostaviti dugoročne posljedice”, kaže Nurković.

On ističe da su priče o stečaju MA i osnivanju nove kompanije laičke, bez detaljne analize koliko će sve to da košta i koje su direktne i indirektne štete koje će ova ishitrena odluka prouzrokovati.

“Prvi koji će osjetiti posljedice ove ishitrene, laičke ili drugim motivisane odluke, će biti građani, zatim poslovni ljudi, a onda i cijela privreda. Mnogo čudnih odluka u kratkom roku je donešeno od ove ekspertsko-apostolske Vlade, koje će vrlo brzo morati da objašnjavaju građanima, ali se plašimo da će posljedice biti nemoguće sanirati, pa onda ni kažnjavanje na izborima neće biti adekvatno učinjenoj šteti. Što je mnogo, neka je i od eksperata, mnogo je”, poručuje Nurković.

Prema njegovom mišljenju, neshvatljivo je da se prilikom donošenja Odluke o gašenju ne ističe ni jedna pozitivna činjenica iz ukupnog poslovanja ove kompanije.

“Zar ne treba istaći da je u periodu od 2017-2019. godine MA ostvario ukupan prihod od oko 210 miliona eura i da je prevezao oko 2 miliona putnika. Ne aboliramo nikoga od grešaka u rukovođenju, kojih je sigurno bilo, ali se mora istaći šta je bilo pozitivno, a naravno istaći i sve što nije valjalo. Sigurni smo da je mnogo više bilo pozitivnog, ali će vrijeme vrlo brzo pokazati pogubnost i posljedice ovako ishitreno donijete odluke. Imamo utisak kao da je dobijen nalog da se sve ovo uradi naprečac, bez obzira na posljedice”, zaključuje Nurković.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније