Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

25. 12. 2020. 21:15 >> 22:23
4

LPCG

Liberali nude stručni tim za rješavanje pitanja MA

U duhu dobrog domaćinskog ponašanja, jedino ispravno po pitanju Montenegro Airlinesa, u datom momentu je formiranje stručnog tima, sastavljenog od kompetetnih ljudi, koji će ponuditi rješenje za nacionalnu aviokompaniju, smatraju u Liberalnoj partiji CG.

Kako su poručili Liberali, ukoliko resorno ministarstvo i Vlada nemaju vremena da se pozabave ovim problemom na adekvatan način, oni će na sebe preuzeti obavezu i pripremiti predlog stručnog tima koji će se pozabaviti pitanjem Montenegro Airlinesa.

"Sa sigurnošću tvrdimo da naša država ima stručnjake, koji će sprovesti potrebne analize, procjene troškova i koristi (ne samo materijalnih) razmotriti dobijene podatke i kreirati, a uzimajući u obzir i primjere drugih država, ali i trenutne trendova u avio industriji, i dati potencijalne scenarije opstanka nacionalne aviokompanije (restrukturiranje, prelazak na model sličniji nisko tarifnim kompanijama i sl). Ovo je jedini ispravan i domaćinski put", smatraju u LPCG.

Kako dodaju, Crna Gora nije jedina država koja se suočava sa posljedicama izazvanim pandemijom COVID 19. Prema podacima OECD-a 57 država je pružila pomoć svojim aviokompanijama, kroz različite vidove podrške (subvencije, pozajmice, kapital, injekcije keša, subvenciranje zarada i sl). Na taj način nastojale su da daju podršku i ovom sektoru, jer su posljedice COVID 19 možda i najozbiljnije pogodili baš njih.

"Mi smo bez bilo kakve prethodne analize, bez angažovanja ljudi iz struke, bez njihovog mišljenja i konkretnih prijedloga, jedino uspjeli da izvedemo scenario gašenja kompanije. To rješenje mogao nam je dati bilo koji građanin Crne Gore neznaven u datoj oblasti, nije nam trebala ekspertska vlada. Sasvim legitimno bi bilo izaći u javnost i predložiti gašenje nacionalnog avioprevoznika, koji je ne zaboravimo, vraćao kući sve naše građane u jeku pandemije iz drugih država, koji je bio simbol i promoter naših vrijednosti i države, da smo u datom času, zaboravljajući na političke razlike i razmirice zajedničkim snagama, ali prvenstveno snagama struke pokušali, pa iscrpili sva moguća rješenja opstanka kompanije", navodi se u saopštenju LP.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније