Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Vanja Rakonjac, TVCG ]

13. 12. 2020. 16:28 >> 16:55

PREDUZETNICA IZ BP

Žene da prihvate poslovne izazove

Spremna da prihvati sve izazove koje sa sobom donosi privatni biznis, Bjelopoljka Elvira Šekularac prevazišla je neizvjesnosti i nesigurnost i danas je uspješna preduzetnica.

Prije dvije i po decenije ljubav je Elviru Šekularac iz Rožaja dovela u Bijelo Polje. Dolazak u novu sredinu, osnivanje porodice i želja da se poslovno angažuje opredijelila je za pokretanje sopstvenog biznisa. Prva adresa na koju se uputila bila je bjelopoljski Biro rada.

Otkrivajući da je posao kozmetičarke za koji se obučavala ispunjava Elvira je razvijala svoj poslovni potencijal. Motivisale su je dodatna usavršavanja i talenat. Njena tadašnja procjena da bi samostalno mogla da uspije u tom poslu nije ozbiljno shvatana u okruženju.

Posao u kojem se potpuno pronašla naša sagovornica samostalno obavlja već deset godina. Ohrabruje, kaže, slika današnjeg društva u kojem je sve više žena u biznisu.

Iako nekada ne ide sve kako se planira, poručuje da žene treba da budu istrajne u svojim poslovnim namjerama kao što je ona bila. Rezultat toga je i nedavno priznanje koje joj je dodijeljeno za jednu od najuspješnijih preduzetnica na sjeveru.

Činjenica je, dodaje Elvira, da svaka osoba ima mogućnost da razvija svoja interesovanja i nađe se u poslu za koji je zainteresovan. Važno je osloboditi se straha i nesigurnosti i istraživati šta zaista želite da radite. Svako ko je spreman da prihvati poslovni izazov, profesionalno će se razvijati i biti spreman za uspjeh u privatnom biznisu.

 Vanja Rakonjac, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније