Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina biznis ]

05. 12. 2020. 15:04   >>  15:05

JP MORSKO DOBRO

Ostvareni prihodi 3,91 milion eura

Ostvareni prihod Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom ove godine je iznosio 3,91 milion eura, iako je prvobitno bilo planirano 7,15 miliona, saopštio je direktor kompanije Predrag Jelušić.

"Ostvareni prihod u ovoj godini iznosi 3,91 milion. Ipak, kako je neraspoređena dobit iz ranijeg perioda u visini od 2,19 miliona eura zaključkom Vlade usmjerena na ulaganja u kapitalne investicije koje sprovodi Morsko dobro, ukupna sredstva za ulaganje iznose 6,1 milion eura“, rekao je Jelušić u intervjuu Radiju Jadran.

On je dodao da su na osnovu trećeg paketa socioekonomskih mjera naknade za korišćenje morskog dobra umanjene 50 odsto.

Jelušić je saopštio da je Morsko dobro na vrijeme preduzelo sve neophodne mjere kako bi poslovanje prilagodilo krizi izazvanoj pandemijom koronavirusa.

"Morsko dobro je prilagodilo način poslovanja mjerama Nacionalnog koordinaciong tijela (NKT) i pod okolnostima svjetske pandemije usmjeravalo rad kupališta i zakupaca morskog dobra na poštovanje mjera”, rekao je Jelušić.

On je naveo da je ova godina, posebno ljetnja sezona, bila specifična po mnogo čemu, a najvećim uspjehom smatra to što su, zajedno sa zakupcima, tokom kupališne sezone održavali visok nivo čistoće i higijene na plažama, što su poštovane mjere distance i gotovo sve preporuke Instituta za javno zdravlje.

“Nismo imali nijednu problematičnu situaciju na samim plažama. Iako je bilo određene frekvencije na plažama, ipak, zbog zatvorenih granica, smanjenog broja posjetilaca i turista, umanjili smo zakupninu morskog dobra za tekuću godinu 50 odsto, dok su za hotelska kupališta koja su svoje kapacitete stavili u funkciju karantina u potpunosti oslobođena plaćanja naknade”, rekao je Jelušić.

On je dodao da su za tri proljećna mjeseca, kada je bila na snazi zabrana rada ugostiteljskih objekata, oslobodili u potpunosti naknade zakupce koji rade tokom čitave godine.

"To je suština, zakupci su uložili dodatna sredstva i napor da se na plažama ispoštuju svi propisani uslovi, a mi smo poveli računa da im se umanje godišnje naknade u cilju prevezilaženja ekonomskih posljedica po zakupce i kakvog takvog funkcionisanja ljetnje turističke sezone”, rekao je Jelušić.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније