Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Vijesti ]

02. 12. 2020. 08:00 >> 08:01
1

ĐELJOŠAJ POTVRDIO

Tuzi prinudno od "Plantaža" naplaćuju 524.000 eura

Opština Tuzi juče je donijela rješenje o prinudnoj naplati poreskog duga od Plantaža u iznosu od 524 hiljade eura, potvrdio je Vijestima predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj, u odgovoru na pitanje da li je ovoj kompaniji istekao rok za plaćanje duga za porez na nekretnine i da li je pokrenuta procedura prinudne naplate.

Rok za plaćanje duga od ukupno 624 hiljade eura istekao je 30. novembra, a većinski državna kompanija je platila 100 hiljada i pokrenula žalbu na rješenje.

Pošto žalba ne odlaže postupak, Opština Tuzi je juče donijela rješenje o prinudnoj naplati, koje se u skladu sa zakonskom procedurom dostavlja dužniku sa novim rokom plaćanja, koji ne može biti duži od deset dana.

“Ukoliko obveznik ne plati obavezu u ostavljenom roku, ona će se izvršiti prinudnom naplatom dostavljanjem ovog rješenja Centralnoj banci na izvršenje, odnosno radi blokade računa i prenosa novca na račun Opštine Tuzi”, kazao je Đeljošaj.

Plantaže su, kako je objasnio, podnijele poresku prijavu prema kojoj su svoju obavezu utvrdile na oko 50 hiljada eura, a “u proceduri im je utvrđena stvarna obaveza od 624 hiljada eura”.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније