Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

31. 10. 2013. 11:58 >> 12:00
1

''LOŠI DOMAĆINI''

Krivokapić: CEAC bi da ugasi KAP

Zahtjev Centralno-evropske aluminijumske kompanije (CEAC) da se Kombinat aluminijuma kao stečajni dužnik proda u djelovima, za neminovnu posljedicu ima gašenje procesa proizvodnje, ocijenio je predsjednik Sindikalne organizacije radnika proizvodnje aluminijuma Rade Krivokapić.

Prema njegovim riječima, jasno je da bi ovakav način prodaje doveo do prekida kontinuiteta procesa proizvodnje i u tehničko-tehnološkom smislu označio kraj KAP-a i gašenje radnih mjesta, što CEAC priželjkuje.

»Ovaj zahtjev CEAC-a potvrđuje da se oni od samog dolaska u KAP nijesu ponašali kod dobri domaćini. Opštepoznato je da su ga zadužili koliko su to mogli, da su redovno pravili planove za gašenje proizvodnje, a sada se jasno vidi njihova namjera da izvuku iz Kombinata aluminijuma sve što se može lako i brzo prodati i unovčiti te da ih interesuje samo jedan scenario u vezi fabrike - njeno gašenje«, naveo je Krivokapić u saopštenju.

On je dodao da, od kada su otišli, žele da ostave iza sebe samo ruiniranu fabriku i hiljade radnika, kako onih koji rade u Kombinatu, tako i onih koji su repro lancem povezani sa njim, bez radnih mjesta i bez zarada.

»Stiče se utisak da samo žele da ojade cjelokupnu crnogorsku privredu što je moguće više. Neka se samo prisjete Rusi kako su prodali esencijalni dio Kovačnice, odnosno presu i time onemogućili pokretanje bilo kakvog tehnološkog procesa u toj fabrici, ali neka to služi i za nauk svima nama ostalima da im ne dozvolimo bilo kakvo rasparčavanje Kombinata alminijuma«, poručio je Krivokapić.

On je najavio da će Sindikalna organizacija radnika proizvodnje aluminijuma i dalje preduzimati sve raspoložive mjere i aktivnosti u cilju očuvanja fabrike i kontinuiteta procesa proizvodnje tako da nikakva prodaja KAP-a u djelovima ne dolazi u obzir.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније