Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

26. 11. 2020. 20:27   >>  20:49 4

RADOVI U PUNOM JEKU

Most Moračica biće završen do kraja godine

U toku su završni radovi na mostu Moračiča, najvećem objektu na prvoj dionici auto-puta, koji bi trebalo da bude završen do kraja godine. Glavni nadzorni inženjer Milivoje Kasalica ipak poručuje da sve zavisi od vremenskih prilika, koje su i do sada uticale na prolongiranje rokova.

Radovi na auto putu u punom su jeku, a na gradilištu je oko 1.500 radnika. Prva dionica auto puta Bar-Boljare, vjerovatno će biti završena do ljeta naredne godine.

Na arhitektonskom čudu autoputa, mostu Moračica, u toku su završni radovi.

"Nažalost, poslije godinu i nešto. Prvo je bio problem sto smo ušli u zimski period, a onda je došla korona. I s obzirom da je odvje izvođač kineski, oni su imali problem sa vraćanjem radne snage iz Kine. I tad smo imali aktivnosti, nikada se nijesu prekidale, ali su bile smanjenje baš onako", saopštio je glavni nadzorni inžinjer za most Milivoje Kasalica.

Most Moračica je kruna novog crnogorskog autoputa i najveći pojedinačni objekat na prvoj dionici koja će spajati Podgoricu i Kolašin. Od početka, izvođače radova interesuje, kažu, samo kvalitet. Iako ima prolongiranja rokova, sada im na ruku ide lijepo vrijeme, koje će, kako se nadaju potrajati.

"U ponedjeljak prvi sloj asfalta je urađen. U suštini na mostu imaju dva sloja, taj drugi dio će se raditi u sklopu cijele dionice auto puta, radi tehnologije u izgradnji i boljeg puta. Ako nas podrži vrijeme ja mislim da bi mi do Nove godine mogli most Moračicu da završimo. Ostaće nam neke stvari, dekorativne rasvjete, uljepšavanje", naveo je Kasalica.

I svi ostali glavni objekti na autoputu – mostovi i tuneli koje izvodi kompanija Bemax su finiširani. Završni radovi, odnosno radovi na odvodnjavanju, hidroizolaciji na mostovima, radovi na pripremi za asfalt i zidovi za zaštitu od buke su u završnoj fazi.

"Aktivnosti uopšte nijesu prekidane, ali su bile smanjene. Sada se aktivnosti odvijaju bukvalno kao da je ljeto. Zahvaljujući ovom vremernu, tako da sve su dionice aktivne i svi su objekti u sustini da rećemo zavrseni. Što je velika stvar. Ostaje ovaj dio nasipa, priprema za asfalt. Te dvije dionice, već se vide već se nazire zavrsetak, zajedno sa petljom Smokovac", kazao je Kasalica.

Nadležni su nedavno saopštili i da očekuju i da će se krajem ove ili početkom naredne godine steći uslovi za gradnju dionice od Mateševa do Andrijevice.

Dijana Drašković, TVCG

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније