Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

24. 11. 2020. 13:59   >>  13:59 1

BROD U RASPREMI

U barsku luku uplovio kruzer poznate kompanije NCL

U barsku luku jutros je uplovio Norwegian Spirit, kruzer poznate kruzing kompanije NCL koji plovi pod zastavom Bahama.

Prema saznanjima portala Feral.bar, 267 metara dugi kruzer je uplovio u Bar samo sa posadom, i biće vezan na gatu II Port of Adria u takozvanoj raspremi, svojevrsnom brodskom “zimovniku” u trajanju do 91 dan.

Kompanije pribjegavaju slanju brodova u raspremu u vremenu kada nijesu uposleni, a pandemija koronavirusa ove godine faktički je isključila iz saobraćaja kompletnu kruzing flotu.

Norwegian Spirit plovi od 1998, prvih šest godina za Star Cruises, a od 2004. za NCL, koja je u rekonstrukciju kruzera ove godine uložila 100 miliona USD. Na svojih 14 paluba prima skoro dvije hiljade putnika o kojima brine 965 članova posade.

U raspremi, na brodu se nalazi minimalan broj članova posade, neophodan za njegovo osnovno održavanje, piše Feral.bar.

U barskoj luci, na Gatu V Luke Bar, od 11. novembra, već je u raspremi feribot Vronski, nekadašnja Baranima dobro poznata Visterija, koja je početkom 21. vijeka držala linije između Crne Gore i Italije.

Vronski plovi od 1978, vije zastavu Kipra, vlasnik broda je Novogorod shipping, a brod je dug 131,6 metara.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније