Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

30. 10. 2013. 17:27 >> 18:34

HERCEG NOVI

Naplatili dug nakon 12 godina!

Račun hercegnovskog "Vodovoda" koji je od aprila bio blokiran po presudi Privrednog suda, koju je potvrdio i Apelacioni, a u korist preduzeća "Igalopromet" na iznos od 1.300.000 eura, odblokiran je prije petnaestak dana.

Kako je Radiju Jadran potvrdio vlasnik "Igalo prometa", Jovo Matijašević, sve je naplaćeno.

„Sve sam naplatio, pravda je spora, ali dostižna i isplaćeno nam je 1.420.000 eura“, potvrdio je Matijašević.

Spor između ova dva preduzeća trajao je punih 12 godina zbog dugovanja koje Vodovod ima prema Igaloprometu za korišćenje vode sa izvorišta Lovac u vrijeme kada je Igalopromet bio koncesionar.

„Moglo je to i drugačije da se završi kada sam im ja predložio, još 2009. godine poravnanje, po kojem su mogli da nam isplate 600.000 eura, ali oni to u Vodovodu nisu htjeli da prihvate“, pojašnjava Matijašević i dodaje da je jedna manja suma ostala da se isplati.

„Ima i po drugoj tužbi, isplata sudskih troškova, ali to je nekih 15.000 - 20.000 eura“, kaže Matijašević.

Kako je račun ovog javnog preduzeća odblokiran, tako su i radnici dobili platu za decembar prošle godine.

„Plata je bila prije dva dana i sada, nakon deblokade, očekujemo da će isplate zarada biti redovne, mada su dugovanja i dalje velika“, kaže predsjednik Sindikata u Vodovodu, Trifun Dedajić.

„Sredstva su isplaćana iz našeg redovnog poslovanja, jer naša naplata je tokom sezone udvostručena, tako da tu ne bi bilo problema da nam račun nije bio blokiran. Kada je sve isplaćeno Jovu Matijaševiću, imali smo obaveza isplate i PDV-a, a onda je došao red i na radnike“, kaže Dedajić.

Prema njegovim procjenama, radnicima se duguje oko 600.000 eura i on se nada da će za oko 140 radnika sada primanja biti redovnija, pa je i odluka o štrajku stavljena po strani.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније