Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina ]

18. 11. 2020. 11:44   >>  11:47

PU

Uskladiti organizaciju sa odredbama Zakona o privrednim društvima

Poreska uprava (PU) je obavijestila privrednike da su dužni da usklade organizaciju, odnosno statut, organe društva i druge akte sa odredbama Zakona o privrednim društvima.

"Obavještaju se privrednike da su, u skladu sa odredbama člana 329 Zakona o privrednim društvima, dužni da usklade organizaciju sa ovim zakonom i obave registraciju promjena u roku koji je predviđen ovim članom za različite oblike organizovanja preduzeća", navodi se u saopštenju PU.

Iz PU su podsjetili da su preduzeća u obavezi da sve podatke koji nedostaju na izvodu za tu kompaniju, popune u jedinstvenoj registracionoj prijavi, kako bi bili unešeni na posljednjem izvodu iz jedinstvene informacione baze podataka Centralnog registra privrednih subjekata (CRPS).

"Takođe, podnosilac prijave pod punom krivičnom i materijalnom odgovornošću izjavljuje da su podaci unešeni u prijavi tačni, u skladu sa jedinstvenom registracionom prijavom koja je sastavni dio Pravilnika o načinu vođenja i sadržini CRPS-a", dodaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније