Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Autor: I. P. [ Izvor: rtcg.me ]

12. 11. 2020. 07:41 >> 11:34
7

SLADAKOVIĆ

Ili zaključavanje za sve ili otvaramo kafane

Ukoliko na snazi ostanu mjere koje se odnose samo na ugostitelje, a ne i za ostale privrednike koji se bave uslugama, bićemo čvrsti u odluci da lokale otvorimo već sjutra, saopštio je predsjednik Udruženja ugostitelja Podgorice Momo Sladaković.

Sladaković je u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore (TVCG) rekao da će lokali ostati zatvoreni samo ukoliko bude donijeta odluka o poptunom zaključavanju.

U suprotnom, već od sjutra otvoriće vrata svojih ugostiteljskih objekata.

"Mi smo na molbu premijera Duška Markovića odgodili otvaranje lokala, čekamo odluku do sjutra. Danas bi trebalo da imamo još jedan sastanak, nadamo se za dobrobit ugositelja i zdravlja građana da ćemo naći neko zajedničko rješenje. U protivnom, ako ostanu i dalje mjere koje važe samo za ugostitelje, a ne i za ostale privrednike po pitanju usluga, osim apoteke i prehrane, mi ćemo biti čvrsti pri odluci i otvoriti lokale. Mešutim, ako dođe do lokdauna, mi ćemo ga poštovati", rekao je Sladaković.

Najviše su, kaže, revoltirali jer su ukazivali da će doći do ovakvog stanja, i poručuje da su diskriminisani kao građani i privrednici.

"Mi nijesmo krivi i drago nam je smo makli terret da nijesmo mi ti koji smo doprinijeli širenju epšidemije, to je za nas velika pobjeda", rekao je Sladaković, napominjući kako su ugostitelji targetirani kao jedini krivici.

Žali, kaže, što Institut za javno zdravlje nije ugostitelje prepoznao kao ozbiljne partnere: "Mi smo poštovali sve mjere. Mi smo u jako teškoj situaicji, jer trpimo devet mjeseci".

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније