Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

11. 11. 2020. 15:37 >> 16:45
1

UGOSTITELJI

Otvaranje objekata odgodili do petka

Nakon skoro četiri sata razgovora sa predsjednikom Vlade Duškom Markovićem ugostitelji su odlučili da odgode otvaranje objekata do petka kada će NKT donijeti nove mjere koje bi trebalo da budu blaže za taj sektor.

I ugostitelji i predstavnici Vlade saglasni su da ugostitelji nijesu doprinijeli lošoj epidemiološkoji situaciju u Crnoj Gori.

"Ostali smo pri stavu da ćemo otvori objekte, ali da uz uvažavanje premijera Duška Markovića, to se prolongira, jer čekamo mjere koje će, kako nam je interno saopšteno, biti racionalnije i prihvatljivije za ugostitelja. Molim sve članove da budemo strpljivi”, poručio je Nikola Buzdovan iz Udruženje ugostitelja Budve.

Iz Udruženja ugostitelja Budve očekuju da se mjere jednako primjenjuju na sve i da je za njih prihvatljivo da objekti budu zatvoreni pod uslovom da im država pokrije troškove.

“Ako žele da zatvore čitavu Crnu Goru pristajemo na to, ali da nam država subvencioniše sve troškove, mi ne tražimo nikakvu zaradu. Ukoliko ne bude to prihvatljivo za nas, a to ćemo znati sjutra, ostajemo pri stavu da ugostiteljstvo neće samo biti zatvoreno, jer to nema efekta”, naveo je Buzdovan.

Privredna komora podržala je ugostitelje, pod uslovom da se nađe odgovarajući balans između zaštite zdravlja građana i opstanka privrednika i očuvanja radnih mjesta.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније