Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

09. 11. 2020. 12:02   >>  12:07

SNP POZIVA

Stopirati zapošljavanje u Glavnom gradu

Odbor SNP Glavnog grada Podgorica smatra neprimjerenim povećanje broja zaposlenih u Glavnom gradu koje je, kako tvrdi NVO Akcija za socijalnu pravdu, zabilježeno ove godine, navodi se u saopštenju te partije. Traže da se zapošljavanje zaustavi.

Prema podacima NVO Akcija za socijalnu pravdu, u Glavnom gradu je od početka ove godine do septembra ukupan broj zaposlenih uvećan za trideset, uprkos tome što su se državne službe i lokalne samouprave obavezale na racionalizaciju, odnosno smanjenje broja zaposlenih.

“Samo od 30. avgusta, kada su održani parlamentarni izbori, Glavni grad je objavio oglase za 33 zaposlenja, od čega 18 za rad na neodređeno, a 15 za rad na određeno vrijeme”, podsjećaju iz SNP-a.

Ukupan broj zaposlenih sada je najmanje 3.124 z, i to bez angažovanih po osnovu ugovora o privremenim poslovima i ugovora o djelu.

“Od tog broja čak 45 odsto čine  zaposleni u administraciji, a ostatak otpada na radnike koji kroz lokalne djelatnosti pružaju usluge građanima Podgorice (vodovodne usluge, komunalne usluge, tržnice, čistoća, otpad)”, navodi se u saopštenju.

Pozivaju na stopiranje zapošljavanja.

“Odbor SNP Glavnog grada Podgorica poziva odgovorne u gradskoj upravi da prestanu sa zapošljavanjem koje samo dodatno opterećuje i onako istrošenu kasu Glavnog grada i da se počnu ponašati u skladu sa planom optimizacije javne uprave i lokalnih samouprava.  Glavni grad mora biti istinski servis građana, a ne institucija za uhljebljavanje partijski podobnih i „državi lojalnih“ građana, kako reče nedavno gradonačelnik Vuković”, zaključili su iz podgoričkog SNP-a.   

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније