Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

05. 11. 2020. 14:19 >> 14:19

MONSTAT

Proizvodnja energije ogrijevnog drveta 770,88 hiljada kubika

Proizvodnja primarne energije ogrijevnog drveta i drvnog ostatka u Crnoj Gori u prošloj godini iznosila je 770,88 hiljada metara kubnih, pokazuju podaci Monstata.

Proizvodnja peleta je, kako je saopšteno, iznosila 89,07 hiljada tona.

„Finalna potrošnja ogrijevnog drveta u sektoru domaćinstava iznosila je 525,16 hiljada metara kubnih, u sektoru industrije 40,75 hiljada kubika i ostalim sektorima 26,95 hiljada kubika“, navodi se u saopštenju.

Izvještaj Monstata koji se odnosi na bilans drvnih goriva sadrži godišnje podatke o proizvodnji, uvozu, izvozu, transformaciji, utrošku i raspodjeli drvnih goriva u Crnoj Gori u prošloj godini.

Ogrijevno drvo, kako je objašnjeno iz Monstata, je drvo koje se upotrebljava neposredno za ogrijev ili za proizvodnju drvenog uglja.

Drvni pelet je gorivo dobijeno sabijanjem drvne mase prethodno usitnjene do nivoa drvnog brašna. Polaznu sirovinu najčešće predstavljaju krupni i sitni ostaci koji nastaju u mehaničkoj obradi drveta.

Drvni briket je drvno biogorivo prizmatične ili cilindrične forme dobijeno sabijanjem usitnjenog materijala u odgovarajućim presama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније