Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

20. 02. 2013. 23:22   >>  23:17 1

O RIBARSTVU

Brisel:Ivanović sa Damanaki

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja, Petar Ivanović, razgovarao je danas u Briselu sa evropskim komesarom za pomorstvo i ribarstvo, Marijom Damanaki i upoznao je sa situacijom u sektoru ribarstva u Crnoj Gori.

 

"Govorio sam sa komesarom za ribarstvo EU o poljoprivredi i bezbjednosti hrane gdje smo završili skrininge i dobili dosta dobre ocjene u ovoj fazi. Sada nam predstoji oblast koja podpada pod Ministarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja, nakon koje ćemo biti u mogućnosti da ocijenimo na dobar i kvalitetan način probleme sa kojima se trebamo baviti narednih mjeseci“, rekao je Ivanović.

To je bila, kako je dodao, izuzetna prilika da upozna Damanaki sa situacijom u sektoru ribarstva u Crnoj Gori i prenese generalno razumijevanje u EU da je crnogorska flota mala, zastarjela, ali i da postoje problemi koje crnogorski ribari dijele sa kolegama iz EU.

„Nastojaćemo da nakon skrininga napravimo jedan dobar akcioni plan koji će sadržati kako putokaz rešavanja problema, tako i dinamiku njihovog rješavanja. A onda sva tri poglavlja odnosno oblasti uvežemo u jednu, kako bi stvorili dobre osnove za početak pregovora", kazao je Ivanović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније